Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ezt tedd körömbenövés esetén!

Minden lépést fájdalom kísér, ezért gyakorlatilag mozgásképtelenné is tehet egy embert, ha csúnyán benő a körme valamelyik lábujjának bőrszövetébe. A helyzet súlyosságától függően akár sebészi beavatkozásra is szükség lehet.

A körömbenövés örökletes is lehet, tehát ha a családban van, aki hasonló problémákkal küzd, akkor ez a gyerekek esetében is előfordulhat.

Ezek okozhatják a körömbenövést:

Nem megfelelő lábbeli

Ha túl szoros a cipő, akkor a lábujjak összenyomódnak, és a köröm idővel behatol a bőrbe, sérülést és gyulladást okozva.

Helytelen körömvágás

Míg a kezeken lévő körmöket félkörös ívben kell vágni, addig a lábujjakon lévő körmöket csak egyenesen szabad lemetszeni, mert ha ezeket is félkörös ívben vágod le, akkor könnyebben be tud nőni a köröm a bőr alá.

Sérülés

Elég, ha beütöd valahová a lábujjadat, és a köröm máris befurakodik a bőr felszíne alá, és kész a baj.

Cukorbetegség

A cukorbetegség azért veszélyes, mert elég egy apró sérülés, körömbenövés, és gyorsan megvan a probléma, hiszen nagyon nehezen tud begyógyulni a keletkezett seb, és lehet, hogy pedikűrös segítségét kell kérni.

Ezt már olvastad? Tüntesd el a benőtt szőrszálakat – 5 perc alatt elkészítheted ezt a csodás receptet!

Lássuk mit kell tenni, ha benőtt körömmel van dolgunk!

1. Lábáztatás

Tölts meg 3-4 liter meleg vízzel egy tálat, majd mehet bele kevés szódabikarbóna és pár evőkanál ecet. Ez a lábvíz 20 perc alatt megpuhítja a bőrt. Még kamillát is tehetsz a vízbe, aminek gyulladáscsökkentő hatóanyaga van. Ha megpuhult a körmöd is, óvatosan próbáld meg kivágni a benövést.

2. Vattapamacs

Ha kivágtad a körmöt, egy fertőtlenítőszerrel átitatott vattapamacsot helyezz be a köröm és lábujj bőrrésze közé, így akadályozva meg, hogy a köröm ismét bejusson a mélyedésbe. Ha túlságosan fáj, akkor orvoshoz kell fordulnod, de a vattapamacsot tartsd a helyén. Ne húzz szűk cipőt, csak szandálba járj. Estére pedig kösd be egy steril gézzel a fájós területet.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!