Keverjük össze ezt a 7 hozzávalót, és könnyen megszabadulhatunk a fertőzésektől, vírusoktól!
Ha elegendő friss gyümölcsöt, zöldséget, és természetes alapanyagú élelmiszert fogyasztunk, akkor szervezetünk sokkal ellenállóbb lesz, és könnyebben elkerülhetjük a betegségek kialakulását.
Az alábbi keverék erős gombaölő, vírusellenes, és antibakteriális hatással rendelkezik. Fogyasszuk rendszeresen!
Kurkuma
– nagyon erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Alkalmazható rákos megbetegedések, szív- és érrendszeri betegségek, ízületi gyulladás, Crohn-betegség, reuma, ízületi gyulladás, de iriitábilis bélszindróma esetén is.
Gyömbér
– baktériumellenes, és gombaölő, segít megszabadulni a szervezetben felhalmozódott méreganyagoktól. Egy kutatás alapján kimutatták, hogy a gyömbér segítségével az E.coli, és a szalmonella baktériumtól is könnyen meg lehet szabadulni. A gyömbér nagyon hatékony immunerősítő, segítségével a rákos megbetegedésekkel is könnyebben felvehetjük a harcot.
Fokhagyma
– serkenti az immunrendszert, gyulladásgátló, gomba- és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Allicin tartalma miatt a fokhagyma az egyik leghatékonyabb természetes antibiotikum. Frissen fogyasszuk, hiszen így sokkal magasabb a hatóereje.
Hagyma
– magas C-vitamin tartalma miatt igen hatékony antibakteriális, és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik. Bizonyítottan a hagyma az egyik leghatékonyabb természetes immunerősítő. Ajánlott rendszeresen fogyasztani egész évben.
Torma
– a téli időszakban, ha rendszeresen fogyasztjuk, segítségével számos betegséget megelőzhetünk. Gyulladáscsökkentő, és sejtvédő hatással rendelkezik, sőt, megakadályozza a sejtburjánzást is.
Chili paprika
– baktériumölő, és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Serkenti az emésztést, és segít megszabadulni a fölösleges méreganyagoktól is.
Almaecet
– csökkenti a koleszterin-, és a vércukorszintet. Antibakteriális, és erős gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik.
Készítsük el az alábbi immunerősítő szuperkeveréket!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál kurkuma por,
- 800 ml almaecet,
- ¼ csésze apróra vágott fokhagyma,
- ¼ csésze apróra vágott hagyma,
- 2 paprika,
- ¼ csésze őrölt gyömbér,
- 2 evőkanál reszelt torma.
Elkészítés: az összes hozzávalót, kivéve az ecetet, keverjük össze egy tálban, majd tegyük egy befőttes üvegbe. Öntsünk fel az almaecettel, annyi ecet fog kelleni, hogy egészen ellepje a keveréket. Zárjuk le az üveget, és alaposan rázzuk össze. Két héten keresztül tartsuk hűvös, száraz helyen. Naponta több alkalommal rázzuk össze.
Két hét múlva szűrjük le, majd minden reggel éhgyomorra együnk meg belőle egy-egy evőkanállal.