Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Manapság egyre több ember választ egy egészségesebb életmódot. Odafigyelünk a táplálkozásunkra, megpróbálunk többet mozogni, és igyekszünk pozitívabban gondolkozni.

Fotó: Pixabay.com

Bizonyos elméletek szerint van néhány tárgy, melyektől jó, ha azonnal megszabadulunk. Egészségünk érdekében az alábbi dolgokat azonnal dobjuk ki a hálószobánkból.

1. Műanyag ágyneműk, párnák

Próbáljunk meg csak természetes alapanyagú textíliákat használni. Sokan bíznak a pamut dolgokban, de nem árt utánajárni ezek összetételének is, hiszen sok estben tartalmaznak vegyszereket, növényvédő szereket.

2. A szintetikus anyagok, mint például az acryl, a neylon, és a polisztirén a hő hatására számos olyan káros vegyületet bocsátanak ki, ami a bőrön keresztül bejuthat a szervezetünkbe.

3. Szabaduljunk meg a műbőr, és a műanyag bútoroktól, hiszen ezek is nagyon sok méreganyagot tartalmaznak. Befolyásolhatják a hormonháztartásunkat, és a szervezetünk működését.

4. A melaminból készült bútorok nincs mit keressenek a hálószobában. Az összepréselt fa anyag különböző vegyszerekkel van átitatva. Formaldehideket is tartalmaz, ezek pedig káros hatással lehetnek a légutakra. Ezek helyett inkább válasszunk tömör fa, fém vagy üveg bútorokat.

5. A szőnyegek nagyon jól mutatnak a hálószobában, de gondoljunk arra, hogy mennyi port, és akár penészgombát is magukba szívhatnak. Olyan szőnyegeket válasszunk, melyeket könnyű tisztítani, kirázni. Inkább a kisebb, természetes anyagokból készült példányokat részesítsük előnyben.

6. Cipővel soha ne menjünk be a hálószobába. Mindig húzzunk egy olyan papucsot a lábunkra, amit csak bent a lakásban használunk.

7. Ha nyugodtan akarunk aludni, távolítsuk el a szobából a tévét, számítógépet, és az összes elektromos készüléket. A wifit se tároljuk a hálóban.

8. A műanyag függönyüket, sötétítőket mindenképp cseréljük valami olyanra, ami természetes anyagból készült. A műanyag sokkal jobban magába szívja a port, allergiát, és asztmát okozhat.

9. A matracokat különböző vegyszerekkel fújják be annak érdekében, hogy tűzállóak legyenek, és foltok is nehezebben hagyjanak nyomot rajtuk. Válasszunk egy vegyszerektől mentes organikus matracot!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!