KezdőlapÉletmódEgy fodrász szerint mindannyian ugyanazt a hibát követjük el a samponnal hajmosáskor

Egy fodrász szerint mindannyian ugyanazt a hibát követjük el a samponnal hajmosáskor

-

Egy fodrász azt állítja, hogy szinte mindenki elkövet egy banális hibát, amikor hajat mos – ez az egyszerű kis hiba a samponozással kapcsolatos, és azok, kik már kipróbálták a tanácsát, azt mondják, máris érzik a különbséget.

A hajmosás olyan készség, amelyről a legtöbben úgy gondolják, már gyerekkorban sikeresen elsajátították – de egy fodrász szerint a legtöbben rosszul csináljuk.

Felicity a Twitteren osztotta meg, hogy is kellene szerinte használnunk a sampont, és a bejegyzés több mint 2600 kedvelést gyűjtött be, akik pedig megfogadták a tanácsát, azt mondják, máris érzik a különbséget.

A fodrász észrevétele szerint ugyanis a legtöbb ember nincs vele tisztában, hogy hajmosáskor nem egyszer, hanem kétszer kellene besamponoznunk a hajunkat.

„Az első alkalommal megtisztítja a hajat az összes olajtól és a felhalmozódott szennyeződéstől, a második alkalommal pedig a sampon valóban kifejtheti azt a hatást, amire szánták.” – magyarázta.

„Ugyanakkor csak a fejbőrünket samponozzuk be, öblítéskor úgyis végigfolyik a hajszálakon. A balzsamot és a kondicionálót pedig csak a hajvégekre és a középső részekre vigyük fel, aztán az ujjainkkal vagy egy széles fogú fésűvel bontsuk ki a gubancokat, még a zuhany alatt, amíg a kondicionáló még a hajunkon van.” – mondja a fodrász.

„Végül pedig arról se feledkezzünk meg, hogy hetente csak 2-3 alkalommal szabad hajat mosnunk, mert a túl sok mosás nagyobb kárt és több lerakódást okozhat, mint amennyi hasznot.” – hívja fel a figyelmet.

Úgy tűnik, hogy néhányan, akik kipróbálták a fodrász javaslatait, azonnal látványos eredményeket tapasztaltak. Az egyik felhasználó például azt írta: „Szóval tegnap láttam a kétszeri samponozásra vonatkozó tippedet, és ma este kipróbáltam, amikor hajat mostam. Istenem! Köszönöm!”

„A hajam tényleg jobb állapotban van. El sem hiszem, mekkora különbséget jelent – ahogy azt sem, hogy 26 éves vagyok, és csak most tanultam meg végre helyesen hajat mosni egy Twitter bejegyzésből.” – írta egy másik hozzászóló.

Egy harmadik kommentelő pedig azt írta: „Ez elképesztő! Ezt kellene megtanulnunk az iskolában.

Valaki pedig azt is hozzátette: Arcot is így kellene mosnunk. Az első mosással megszabadulunk a sminktől/olajtól/fényvédőtől, a második mosás pedig valóban tisztítja a bőrt.”

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet