Tajvani kutatók élesztőgombákon kísérleteztek, majd arra a következtetésre jutottak, hogy be tudnak avatkozni az öregedését felelős fehérje működésébe.
Egy bizonyos kémiai átalakulásnak, az acitilizésnek kitett fehérje az élesztő gomba öregedésével fokozatosan eltűnt. A kutatók, amikor eltávolították a fehérjét, az élesztőgomba élettartama lerövidült, amikor helyreállították, akkor a sejt élettartama megnőtt.
A kutatók úgy gondolják, hogy olyan molekuláris folyamatra bukkantak, mely szabályozza az élő szervezet élettartamát. Talán egy olyan páratlan felfedezés van kibontakozóban, mely kulcsa lehet az emberi élet hosszúságának is.
A kutatók a rövid tájékoztatóban azt is közölték, hogy a hosszú élet titkáról szóló felfedezésüknek, feltételezésük szerint semmi köze nincsen ahhoz, hogy az ember élete során mennyit és hogyan táplálkozik.