Azt mindannyian tudjuk, hogy az avokádó milyen egészséges, azonban azt már kevesen, hogy a benne rejtőző óriási mag egy igen hatékony természetes orvosság. Legközelebb, ha avokádót fogyasztunk, ne dobjuk ki a magot, szárítsuk meg és daráljuk porrá.

Egy éles késsel vagy reszelővel végezzük a műveletet, az erős, kemény mag tönkreteheti a konyhai robotgépet vagy turmixot. A keletkezett port belekeverhetjük bármilyen turmixba vagy joghurtba, hiszen fantasztikus hatása van.
Öregedésgátló
Kutatások alapján kimutatták, hogy összetételének köszönhetően az avokádó mag semlegesíti a káros szabadgyököket, és lassítja az öregedés folyamatát. Csökkenti a ráncokat és a bőrelszíneződéseket, segíti a kollagén-termelődést, megőrzi a bőr fiatalságát.
Meghűlés ellen
Magas antioxidáns tartalma miatt erősíti az immunrendszert, így védelmet nyújt különböző betegségek ellen, de az influenzát és meghűlést is elkerülhetjük segítségével. Újabb kutatások szerint kimutatták, hogy az avokádó magja még több antioxidánst tartalmaz, mint maga a gyümölcs.
Javítja az általános egészségi állapotot
Csökkenti a magas koleszterinszintet, megakadályozza a szívroham és más szívbetegségek kialakulását. Az avokádómag antioxidáns tulajdonságának köszönhetően elkerülhetjük a vérrögök kialakulását.
Gyulladásgátló
Az avokádó mag igen erős gyulladásgátló, ezért enyhíti az ízületi fájdalmakat, de a gyomor- és bélgyulladás tünetei is csökkenti. Hasmenés, de székrekedés esetén is alkalmazhatjuk.
Súlyszabályozó tulajdonsággal bír
Az avokádó mag csökkenti a vércukorszintet, éppen ezért fontos szerepet játszhat az egészséges testsúly megtartásában. Teltségérzettel tölt el, megszünteti az ételek utáni sóvárgást.