Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nem könnyű kiejteni a nevét, de a növény hatóanyaga számtalan betegség kezelésére nagyszerűen alkalmazható és használják is, mifelénk azonban még egyelőre csak táplálék kiegészítőként kapható. De lássuk mire is jó ez a fantasztikusnak titulált gyógynövény.

ginko-biloba

Alzheimer-kor ellen

Segít a szellemi frissesség megőrzésében, késlelteti az demenciát, azaz az időskori szellemi leépülést. Ha már korábban elkezdik szedni a ginko bilobából készült gyógyszereket, akkor nagy valószínűséggel megelőzhető az Alzheimer-kór kialakulása.

Lábfájásra is jó

A végtagokat érintő betegségek leginkább a nőket érintik, hiszen a szebbik nem képviselőinél hajlamosabbak a perifériás keringési zavarok kialakulása. Mivel a ginko biloba serkenti a vérkeringést, így a betegség megjelenését is megelőzhetjük ezzel.

Szédülés esetén

A nők többsége hajlamos a szédülésre, kifejezetten igaz ez a menstruációs időszakra. A szakértők szerint ilyenkor a belső fül keringési problémái miatt alakulhat ki a szédülés, ebben is segítségre van a kínai gyógynövény.

Nincs PMS

A felmérések szerint a nők egyharmadát érinti ez a kellemetlen tünetegyüttes, amelyet premenstruációs szindrómának nevezünk. A hormonszint-ingadozáson szintén képes a ginko biloba segíteni, ezért nyugodtan ki lehet próbálni. Egy esélyt megér.

Az élesebb látásért

A cukorbetegségben szenvedők vannak a leginkább kitéve látáskárosulásnak. Általában ez már visszafordíthatatlan, viszont amellett, hogy a vércukorszintet megfelelően beállítják, a ginko biloba hatóanyaga is nagyon jó, hogy az éles látás még idősebb korban is megmaradjon.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!