Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A kezünk igen speciális ápolást igényel, hiszen állandó használatban van, ezért elég nagy megterhelés nehezedik rá. Fújja a szél, kiszárítja a nap melege, de a téli meleg szobai hőmérséklet sem tesz túlságosan jót neki. Mivel nagyon vékony bőrünk ezen a területen, és szinte semmi zsírréteg nem borítja a kezeinket, ajánlott rendszeresen kenegetni.

Ettől a természetes keveréktől rövid idő alatt puha, és ápolt lesz a kezed!

A nők életkora legtöbbször a kezük állapotáról is megállapítható. Hiába kenegetjük az arcunk csodakrémekkel, ha a kezeinkre nem fordítunk kellő figyelmet. A sok mosogatás, és a vegyi anyagokkal való érintkezés nagyon roncsolja a kézfej bőrét, idővel elveszti a rugalmasságát, ráncossá válik.

Nézzünk egy pár természetes módszert, melyek segítségével bőrünk fiatalos, és ápolt maradhat.

1. Tojásfehérje

  • két tojásfehérjét keverjünk el egy evőkanál mézzel, majd a megtisztított kézfejünket kenjük be vele. A hatást azonnal érezni fogjuk.

2. Krumpli

  • csökkenti a ráncosodást, simává varázsolja a kezeket. Főzzünk meg 2-3 közepes méretű krumplit, majd törjük össze, és keverjük el egy kevés olívaolajjal, mézzel, és tejjel. Tegyük a keveréket a hűtőbe. Hetente 2-3 alkalommal kenjük be vele a kezeinket, és hagyjuk állni 15 percen keresztül. Ezután mossuk le meleg vízzel.

3. Csipkebogyó olaj

  • ez az olaj hidratál, fiatalossá, és rugalmassá varázsolja a kezet. Főleg a téli időszakban, minden este kenegessük be egy kevés csipkebogyó olajjal a kezeinket. Ne mossuk le, hagyjuk, hogy felszívja a bőrünk.

4. Citrom és cukor

  • egy kis tálkába csavarjunk egy kevés citromlevet, majd keverjük el ugyanannyi cukorral. A keletkezett masszával dörzsöljük át a kezeinket, hagyjuk egy keveset állni, majd mossuk le váltakozva hideg, és meleg vízzel. Ezzel a módszerrel megújítjuk a bőrt, és serkentjük a vérkeringést.

5. Mandulaolaj

  • kenjük be a kezeinket mandula olajjal, majd tartsuk őket hideg víz alá, ezután kenjük be hidratáló krémmel. Húzzunk fel egy vékony pamut kesztyűt, és maradjunk így egy éjszakán keresztül

Télen a hidegben mindig viseljünk kesztyűt, hiszen a kézfejünk vékony bőre nagyon sérülékeny.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!