Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A májunk az egyik legnagyobb létfontosságú szervünk, ezért egészségéről mindenképp gondoskodnunk kell. A legtöbb, amit tehetünk az az, hogy egészségesen táplálkozunk, és nem tömjünk tele magunk méreganyagokkal, vegyszerekkel, káros zsírokkal, cukrokkal. A máj több tíz funkciót lát el, egészséges működése pedig elengedhetetlen a teljes értékű élethez.

A szakértők döbbenten vettek róla tudomást, hogy napjainkban egyre több és több embert diagnosztizálnak különböző májproblémákkal, de leginkább májzsírosodással.

Ennek oka pedig elsősorban az, hogy, mivel állandóan rohanunk, nincs időnk főzni, gyorsétkezdékben, előre elkészített és/vagy feldolgozott élelmiszerek hadát juttatjuk be a szervezetünkbe.

A legtöbb gyorsétkezde kínálata igen káros a szervezet, és főleg a máj számára. Azért is fontos gondoskodnunk a májunk egészségéről, mivel ez a szervünk a felelős azért, hogy a méreganyagok megfelelően távozzanak a szervezetünkből.

Ajánlott megelőzni a különböző májbetegségek kialakulását, a már kialakult betegséget kis eséllyel lehet csak gyógyítani. Létezik azonban egy olyan természetes keverék, melyet ajánlott rendszeresen fogyasztani a máj egészségének megőrzése érdekében.

Így kell elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 2 közepes cékla
  • 2 citrom
  • 2 csésze ásványvíz

Alkalmazás: mossuk meg és tisztítsuk meg a céklát, majd vágjuk kisebb darabokra, és turmixoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a citromok kifacsart levét, és az ásványvizet, majd alaposan turmixoljuk össze az egészet még egyszer. A szakértők szerint egy héten három alkalommal ajánlott ezt a csodálatos turmixot fogyasztani, lehetőleg reggel éhgyomorra.

A céklalé segítségével megszabadulhatunk a méreganyagoktól, sőt, nem kell többé keringési és májzsírosodási problémákkal küzdenünk. Hatására megtisztul a vér, a bőr, és a keringési problémáktól sem kell többé tartani.

Egy másik módszer szerint készíthetünk egy májtisztító egészséges smoothie-t is. Szükségünk lesz 2 citromra, 2 csésze almalére, 500 ml petrezselyemzöld-lére, egy fél cikk fokhagymára, 1 kisebb darab gyömbérre, 80 ml olívaolajra, és egy csésze gyógynövény teára.

Turmixoljuk össze a hozzávalókat, és 5 napon keresztül fogyasszuk el, 2 órával étkezés előtt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!