A biokémikus, kutató orvos, Eugen Giurgu egy hatékony természetes módszert ajánl annak érdekében, hogy a tavasz közeledtével meg tudjuk erősíteni az immunrendszerünk.
Számtalan kutatás alapján bizonyították, hogy az alábbi természetes recept összetevői egytől-egyig immunerősítő hatással rendelkeznek: az echinacea, a pollen, a méhpempő, és a méz.
Az echinacea, vagy kasvirág nagyon erős immunerősítő hatással rendelkezik. Kutatások alapján bebizonyították, hogy legnagyobb eredményeket az akut légzőszervi megbetegedések esetén értek el vele. A megelőzésben is fontos szerepe van, ezért ajánlott akkor is használni, amikor még nem vagyunk megbetegedve.
Készítsük el ezt a hatásos keveréket az immunrendszer erősítésére.
Hozzávalók:
- 2 kis üveg echinacea tinktúra,
- 200 gramm pollen,
- 5 fiola méhpempő,
- citromlé,
- méz.
Elkészítés: tegyük a pollen granulátumot egy 800 ml-es befőttes üvegbe. Öntsük rá az echinaceat, a citromlevet, tegyük rá az üveg fedelét, és hagyjuk két órán át állni. Ezután egy fából készült kanállal addig kavargassuk, még pasztaszerű lesz a keverékünk. Ezután adjuk hozzá a méhpempőt is. Töltsük színültig az üveget mézzel, fedjük le, és tároljuk a hűtőszekrényben.
Felnőtteknek napi 3 evőkanállal, 5 év alatti gyerekeknek napi 3 teáskanállal ajánlott elfogyasztani.
Egy kúra addig tart, amíg el nem fogy az üveg tartalma. A túlsúlyos személyek evés előtt egy fél órával fogyasszák a keveréket, a túl soványak pedig evés után 5 perccel. Ezt az immunerősítő kúrát egy évben kétszer ajánlott elvégezni, tavasszal, és ősszel.
A kúra ideje alatt mellőzzük a cukorfogyasztást. Cukorbetegeknek egyáltalán nem ajánlott az immunerősítő keverék.