Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Szakemberek szerint a sarokra rajzolt jód-háló serkenti a vérkeringést, ezáltal megszabadít a lábduzzadástól, és a felgyülemlett víztől is. Leginkább azoknak ajánlott, akik állómunkát végeznek, vagy sokat gyalogolnak.

A jód serkenti a vérkeringést, ezáltal megemeli a test hőmérsékletét is. Ezért, ha megfáztunk, és nem tudjuk forró vízbe tenni a lábunk, egyszerűen alkalmazzuk a jód-hálót, hiszen szinte ugyanolyan hatása van, mint egy kellemes lábfürdőnek. Miután felrajzoltuk a lábunkra a hálót, mindenképp ajánlott egy meleg, puha zokniba bújni.

Annak érdekében, hogy megfelelő mennyiségű jód legyen a szervezetünkben, fogyasszunk nagyobb mennyiségben tenger gyümölcseit, és más magas jód tartalmú élelmiszert.

Hogyan rajzoljuk fel a jód-hálót?

Mielőtt nekifognánk, győződjünk meg róla, hogy nem vagyunk allergiásak a jódra. Húzzunk egy kisebb csíkot a könyökrész belső felére, majd várjunk 15-20 percet. Ha ez idő alatt nem pirosodik meg, vagy nem kezd el viszketni, hólyagosodni a megjelölt rész, akkor azt jelenti, hogy nyugodtan felrajzolhatjuk az egész hálót. Ne rajzoljuk túl nagy területre, csupán talpunk sarkára.

  • Fogjunk egy fültisztító pálcikát, mártsuk a jódba, és egyszerűn rajzoljunk egy kockás hálót a sarkunkra.

Ne felejtsük el, bármennyire is hasznosnak bizonyul ez a módszer, nem szabad visszaélnünk vele. A szakemberek szerint egy héten legtöbb 3-4 esetben alkalmazhatjuk a jód-hálót.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!