A fogaink legtöbb problémáját az ételmaradékokból hátramaradt lepedék okozza, az ebben elszaporodó baktériumok kikezdik a fogzománcot és hamarosan fogszuvasodással kell szembenéznünk. Olyan élelmiszereket fogunk felsorolni, amelyek elősegítik a fogak tisztulását és a fogorvosunk is meg fog dicsérni fogyasztásukért.

Sajt
A sajtkészítményeknek magas a kalciumtartalmúk, és a savas hatásuk is alacsony, ezért hasznosak a fogak számára. A sajt tartalmaz egy fajta proteint is, amely meggátolja a baktériumok megtapadását. Ha következőkor hezitálunk a sajtvásárlásnál, akkor jussanak eszünkbe fogaink és fogközökbe könnyedén beépülő kórokozók.
Alma
Ha csak mindennap elfogyasztunk egy almát, máris sokat tettünk fogazatunk épségéért, nem beszélve a többi jótékony hatásáról. A mindennapi almaevés biztos egy jó ideig megelőzi a fogbetegségek kialakulását és nem kell felkeresni gyakran a fogorvost. Sok vitamint is tartalmaz, amelyek táplálják a fogínyt.
Szezám olaj
Elsősorban öblögetésre ajánlott, hiszen hatékonyan képes a lerakodásokat, lepedékeket eltávolítani. Hátránya, hogy nem finom, de jó védelmet nyújt a baktériumok ellen, ezért érdemek kipróbálni.