Talán mondhatjuk, hogy az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcsünk, amely tájainkon előszeretettel megterem, nagyon sok féle-fajta van belőlük. Mostanában mégis mintha már nem örvendene akkora népszerűségnek, a piacokon van úgy, hogy inkább valami egzotikusabb gyümölcsöt választanak a vásárlók, az almát le-lenézik.

Pedig amellett, hogy olcsó, finom, még egészséges, távol tarthatja tőlünk az orvost is.
Érdekes, hogy például a csecsemők is ezt a gyümölcsöt fogyaszthatják legkorábban, hiszen számtalan vitamin forrása. Összesen húsz féle ásványi anyagot találhatunk meg benne, ilyen a kálium, a kalcium, a foszfor, a magnézium, nátrium, a cink, a fluor, a jód és a szelén. Ez elsősorban az immunrendszerünk erősítését szolgálja leginkább, a héjában pedig megtalálható a flavonoid nevű antioxidáns is.
Köztudottan hatékonyan serkenti az anyagcserét is, amely a petkin nevű anyagnak köszönhető, amely a rostanyagok egyharmadát képezi. Emellett a vérkeringési betegségeket is meg lehet rendszeres almafogyasztással előzni, és a vércukorszintet is karban tartja.
Azonban legyünk óvatosak, hiszen az almát több féle rovar is szereti, ezért a legtöbbjüket permetezik, így alaposan mossuk meg fogyasztás előtt a gyümölcsöt.