Ez a kis kaktuszhoz hasonlító, Dél-Kelet Ázsiában és Ausztráliában őshonos gyümölcs olyan hatóanyagokkal rendelkezik, amelyek kitűnően javítják a szervezet általános állapotát, közérzetét. Ezek most már tudományosan is bizonyítottak.
Sokszor hallani a szabadgyökök káros hatásairól, amelyek a sejtek oxidációját idézik el. A noniban található antioxidánsok éppen ezeket a szabadgyököket kötik meg, így nagyszerűen megelőzhetőek a szív- és érrendszerei problémák, a cukorbetegség, valamint a rák kialakulása is.
Gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek főként a degeneratív ízületi gyulladásban szenvedők tünetein tudnak segíteni. Azok, akik különböző bőrbetegségekben, pikkelysömör, ekcéma, asztma, akné, vagy bélgyulladásban szenvednek, mindenképp próbálják ki a noniból készült gyógyitalt.
Ha emésztési zavarokkal küzdünk, szintén megfelelő segítséget nyújthat a noni lé, hiszen használatával könnyebben lebomlanak a tápanyagok. Emellett tisztít is, hiszen hashajtó hatása miatt megfelelően megszabadít a salakanyagoktól, helyreállítja az bélrendszer egészséges működését.
Kiemelten hatékony a mentális egészség fenntartásában is, hiszen aktiválja az agyban a szerotonin termelődését. Ez a hormon a jó közérzetért felel, ezért a depressziós tünetek enyhítése esetén is alkalmazható.
A noni növeli a szervezet állóképességét is, több energiát és erőt biztosítva. A polinézek már nagyon sok ideje használják a gyümölcsöt, hogy meg több erejük, energiájuk legyen a mindennapokban. Azok, akik a kimerültség határán egyensúlyoznak, a megfelelő pihenés és alvás mellé, nem árt, ha naponta pár korty noni-italt is elfogyasztanak.