KezdőlapÉletmódEgészségEzért fogyasszunk minél több ordát

Ezért fogyasszunk minél több ordát

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az orda mindenki számára egy kiválóan tápláló és egészséges élelmiszer, de a szülés utáni anyák fogyasszanak belőle minél többet, hogy szervezetük kellőképpen egészséges és erős legyen. Az újdonsült anyák felelőssége, hogy tápanyagban gazdag eledeleket fogyasszanak, hiszen amit esznek, azt továbbítják gyereküknek is.

orda

Ajánlottabb, mint a sajtok fogyasztása, hiszen kisebb a zsírtartalma, így azok az anyukák is nyugodtan fogyaszthatják, akik kisebb súlyfelesleggel küzdenek szülés után. Az ordában rejlő minőségi fehérjék segítenek az izomzat és csontok egészségének regenerálódásában és megőrzésében. A terhesség utáni felépülési időszakban nagyon fontos a máj és a vese megfelelő működése, ehhez szintén nagy segítséget nyújt az orda. A benne található kalcium pedig segít a csontritkulás megelőzősében.

Mindennapi fogyasztása ajánlott, hiszen rendkívül könnyen emészthető, azok számára is ajánlatos, akik tejfehérje allergiával küzdenek. Alacsony a zsírtartalma, sokáig teltségérzetet biztosít, így a diétába, fogyókúrába is beépíthető.

A sajttermékekhez hasonlóan nem ajánlatos rizzsel krumplival, kenyérrel, tésztával együtt fogyasztani, hiszen ilyenkor nem tudjuk élvezni az orda áldásos hatásait, ugyanis a fent említett kiegészítők puffadást, görcsöket és plusz kilókat eredményeznek. Hatékonyság érdekében a táplálkozási szakértők szerint leginkább reggel tíz és délután öt óra körül fogyasszuk az ordát, hiszen ekkor a legalacsonyabb a vércukorszint. Az orda egy jó ideig ellát teltségérzettel, így nem kell napközben állandóan szénhidrátokat tartalmazó péksütemények után rohangálnunk.

Reggelire készítsünk például egy ordás zöldségsalátát, ez egészen biztosan jóllakottság érzéssel tölt majd el. Keverjünk össze egy tálba paradicsomot, uborkát, retket, spenótot, öntsük le olívaolajjal, citromlével, szórjunk rá bazsalikomot, majd sózzuk meg, borsozzuk, és vágjunk hozzá ordát. Keverjük jól el az egészet, és máris fogyaszthatjuk, lehetőleg kenyér nélkül.



Ebédre akár grillezhetjük is, zöldségekkel együtt. Előzőleg a zöldségeket forgassuk meg olíva olajas, friss zöldfűszeres páclében.

Vacsorára készítsünk kapros ordát. Egy villával nyomkodjuk szét az ordát, keverjünk bele egy fél csokor apróra vágott zöld kaprot, majd reszeljünk bele egy uborkát és egy zöldpaprikát. Vágjunk hozzá két szál újhagymát, és már fogyaszthatjuk is.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet