A paradicsom a nyár elengedhetetlen tartozéka, az egyik legegészségesebb, tápanyagokban gazdag zöldségünk. Fogyasszunk minél többet belőle, ha lehet részesítsük előnyben frissen facsart paradicsomlé formában, hiszen így tudja a szervezet legjobban hasznosítani.

Naponta igyunk meg legalább egy pohár paradicsomlevet.
1. Számos vitamint tartalmaz
A paradicsomlé értékes forrása az A-vitaminnak, ezért javítja a látást és a szem egészségét. Erősíti az immunrendszert, óvja a fogakat és a csontrendszert.
2. Csökkenti a koleszterinszintet
A rossz koleszterinszint a káros étkezési szokásaink következménye lehet. A paradicsom, mivel magas a rosttartalma, hatékonyan csökkenti a megemelkedett koleszterinszintet.
3. Méregtelenít
A feldolgozott élelmiszerek tele vannak mesterséges színezékekkel és adalékanyagokkal. A paradicsomban levő kén serkenti a máj és az epe működését, ezáltal beindul a szervezet méregtelenítése.
4. Serkenti az emésztést
Világszerte emberek milliói szenvednek a rossz emésztéstől. A paradicsomlé szabályozza az emésztést, segítségével meg tudunk szabadulni a székrekedéstől, és védi a bélrendszert.
5. Segít megszabadulni a fölösleges kilóktól
Ha fogyókúrázni szeretnénk, válasszuk a paradicsomot. Hidratál, magas rosttartalma miatt teltségérzettel tölt fel, és közben értékes tápanyagokkal látja el a szervezetet.
6. Megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségeket
Magas B-vitamin tartalma miatt segít megőrizni a szív egészségét. Értékes amminosav tartalma miatt, mely védi az ereket is.
7. Kiváló bőrápoló
A paradicsomlé kívülről és belülről is ápol. A frissen préselt levet alkalmazhatjuk közvetlenül a bőrre, hiszen megszünteti a gyulladásokat, pattanásokat, hegeket, bőrelváltozásokat.
8. Elpusztítja a káros szabadgyököket
Napi egy pohár paradicsomlé segítségével hatékonyan vehetjük fel a harcot a káros szabadgyökök ellen.