Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A legtöbb nő hajlamos egész életében azért szorongani, hogy eléggé szép legyen a párja, a családja, a külvilág, és a társadalom számára. Ezért hajlandóak vagyunk rengeteg pénzt áldozni a jobbnál jobb kozmetikai szerekre, a fodrászra, és a plasztikai műtétekre. Vajon tényleg ezek a legfontosabb dolgok az életünkben?

oshij

“Ha ezt így fogod folytatni 5 év múlva egy férfi sem néz majd rád” – mondta egy ismerősöm, miközben éppen egy hot-dogot ettem. Szavai egyenesen mellbe vágtak, nem gondoltam, hogy a női társadalom megfelelési kényszere akkora, hogy már egy darab hot-dog is ronthatja a szerelmi esélyeinket.

Természetesen szeget ütött a fejembe, és a lelkiismeret azonnal munkába lépett.

Miért nem tudunk önmagunk lenni?
Miért nem vállalhatjuk nyíltan smink nélkül néha az arcunk?
Miért kell a szépség érdekében egész életünkben sanyargatnunk önmagunk?

Sok nő el sem tudná képzelni, hogy néha ő is megengedhet magának egy pohár bort, egy ropogósra sült bacon társaságában. Csak úgy, mert megérdemli, és éppen azt kívánja a szervezete. A nők állandóan szorongatják önmaguk határait, nem szabad ezt, nem szabad azt, nem illik, egy nő nem csinál ilyet… stb. A nők mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfeleljenek a kor ideáljának, és közben természetesen soha nem érzik jó magukat a bőrükbe.

El kell fogadni, hogy az életkor előrehaladtával, 35 éven felül már változik a bőrünk rugalmassága, ránk rakodik egy pár plusz kiló, vagy a felhalmozódott méreganyagoktól narancsbőrünk lesz. Igen, persze mindent meg kell tennünk azért, hogy egészségesen éljünk, de ezt ne csak tegyük, mert az elérhetetlen címalap-lány a példaképünk.

Szeressük önmagunkat úgy, amilyenek vagyunk, mert különben sosem leszünk elégedettek, és boldogak. Mert nem attól leszünk szépek, ha két kiló smink van rajtunk, és tíz centis sarkú cipőben tipegünk végig a korzón. A szépség, mint tudjuk belülről fakad. Ne akarjunk az álcák mögé bújva tökéletesnek kinézni. Gondoljunk arra, hogy mit ér a sok smink, ha reggel a saját természetes mivoltunkban álmaink férfija ránk sem ismer majd.

Az a legszomorúbb, hogy a nők nagyrésze még a saját tükörképét sem bírja elviselni smink nélkül. Egy idő után mindenkinek eljön az életében az az időszak, amikor rájön, hogy nem a sminktől, és a drága ruhától leszünk értékesek. Gondolkodjunk el rajta, mi a legértékesebb tulajdonságunk, az, amely smink nélkül is egyedivé varázsol.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!