Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Tavasz kezdetén is érdemes szinten tartani az immunrendszert, hiszen nem lélegezhetünk fel attól, hogy melegebbé változik az időjárás. Kiszámíthatatlan a hőmérséklet, megfázhatunk, és a vírusok is könnyebben támadnak. A pomelo amellett, hogy immunrendszerünk őre lehet, kiváló segítséget nyújthat a fogyásban is.

pomelo

A pomelo más országokban annyira közkedvelt, hogy Ázsiában például nem csak a gyümölcsöt fogyasztják, hanem a leveléből és virágjából készült kivonat kerül a szépészeti cikkekbe és az ekcémát is kezelik vele.

Magas a C-vitamin tartalma, ezért ajánlott napi szinten beilleszteni étrendünkbe: akár kezdhetjük a napot egy pomelóval, reggeli helyett fogyasszunk el egyet ebből az óriási nőtt gyümölcsből. A C-vitamin segít a fogyásban is, magas rost-, B-vitamin és káliumtartalma, alacsony kalóriaértéke miatt pedig ajánlott beilleszteni a fogyókúrás étrendbe is.

Serkenti az anyagcserét és az emésztést is, segít a vérnyomás szabályozásban. Fogyasszuk nyersen, de hogyha nem szeretjük kissé kesernyés ízét, használhatjuk frissen facsart gyümölcslevek kiegészítőjeként, vagy hideg gyümölcslevekhez.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!