A forró tej és a fokhagyma a népi gyógyászat legősibb módszere, amellyel hatékonyan lehet kezelni a megfázásos, influenzás tüneteket, mivel a fokhagymában lévő természetes antibiotikumoknak köszönhetően a vírusok, baktériumok egyszerűen elpusztulnak.
A fokhagymás tej jótékony hatásai:
1. Csökkenti a rossz koleszterinszintet és javítja a keringési rendszer működését
2. Mivel a fokhagyma sok rezet tartalmaz, az jót tesz a máj működésének, így fontos szerepet játszik a méregtelenítésben.
3. A keverék csökkenti a gyulladásokat és az ízületi panaszokat.
4. Javul az idegrendszer működése, és megszabadít az álmatlanságtól.
5. Egy csipet őrölt kurkuma még jobban felerősíti a gyógyhatásokat.
6. A forralt fokhagyma megakadályozza a férfi és női meddőséget, de a férfiak merevedési problémáin is segít.
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 10 cikk fokhagyma
- 2 kiskanál cukor
- 250 ml víz
Elkészítés:
1. A fokhagymákat tisztítsd meg, majd vágd apróra.
2. A vizet és a tejet keverd össze, és tedd oda forrni. Ha már forr, tedd bele a fokhagymákat, és állítsd kis lángra az égőt.
3. 10 percig főzd az egészet, folyamatosan kevergetve, beletéve a cukrot is.
4. Ebből a keverékből kell meginni naponta 2 alkalommal.
Figyelem! A gyógyital nem ajánlott cukorbetegek, emésztési problémákkal küzdő betegek és szoptatós édesanyák számára.