KezdőlapÉletmódDiétaForradalmi reggeli: egészségesen Kollath-módszerrel

Forradalmi reggeli: egészségesen Kollath-módszerrel

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A reggeliket, valljuk be, igencsak elhanyagoljuk. Ha jut is idő rá, gyorsan bekapunk valamit, és rohanunk. Esetleg hétvégén engedjük meg magunknak a kiadósabb reggelit, de akkor sem biztos, hogy egészséges. Nézzünk egy olyan reggelit, mely nagyrészt már azelőtti este elkészíthetünk, így reggel könnyedén és gyorsan olyan táplálékhoz jut a szervezetünk, amely akár 4 órán keresztül telítettséget ad.

Fotó: antalvali.com
Fotó: antalvali.com

A Kollath-reggeli segítségével fogyhatunk is, és közben egészségesen táplálkozunk. Növeli a koncentrációs képességet és csontok egészségére is pozitív hatással van.

Kollath Werner német orvos egy olyan nyers reggelit fejlesztett ki, amellyel a legtöbb és legfontosabb tápértékeket juttathatjuk be a szervezetünkbe. A reggeli segít a normális testsúly kialakításához, vagyis a túlsúlyosak fogynak, a soványak pedig híznak, és az emésztési működések is optimalizálódnak.

Megszünteti a székrekedést, méregtelenít és ezáltal a közérzetet is javítja. A reggeli fogyasztása által beáll a biológiai egyensúly, elmúlik a fáradtság, aki dohányzik, nem kívánja többet a cigarettát, és a kávé, alkohol iránti vágy is csökken. Javul a vérkeringés, megszűnnek a bizonyos bőrbetegségek is. A Kollath-reggeli jó hatással van a haj, fogak és köröm egészségére is.

Recept:

Áztassunk be 1 dl vízbe 4 evőkanál búza- vagy rozspelyhet, aztán kezdődhet a boszorkánykonyha. Míg te alszol, a gabonapehely dolgozik, vagyis erjed, így születik meg a csoda reggeli tápértéke.

A pehellyel egyidőben áztass be 15 gramm mazsolát is, így reggelre az is elkészül, majd öntsd össze a két beáztatott dolgot, és almát vagy valamilyen más gyümölcsöt, aminek éppen szezonja van, körülbelül 100 grammot. Keverjél hozzá egy kanál mézet, egy kanál mákot, egy fél citrom levét és egy evőkanál apróra vágott valamilyen magot.

A keveréket akár egy csavaros üvegbe is tehetjük, így ha nem jut elég időnk rá, hogy megegyük, a munkahelyünkön is bekanalazhatjuk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet