KezdőlapÉletmódEgészségGondoltad volna, hogy az újkrumplinak ilyen jó hatása van a szervezetre?

Gondoltad volna, hogy az újkrumplinak ilyen jó hatása van a szervezetre?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Mint az alábbiakban is kiderül, egyáltalán nem mindegy, milyen krumplit fogyasztunk. Szakemberek szerint az új krumpli sokkal egészségesebb, mint a tavalyi társa.

ujkrumpli

Bár sok támadás érte a burgonyát hizlaló hatása miatt, ha egészségesen elkészítve fogyasztjuk, szinte korlátlanul ehetünk belőle. Számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, tele van a szervezetünk számára fontos tápanyagokkal.

A héja védi a szív- és érrendszert

A burgonya héja közel ötven hasznos tápanyagot tartalmaz. Többek közt magas flavonoid tartalma miatt védi a szív- és érrendszert. Érfalerősítő és vérnyomásszabályozó hatását B-vitamin tartalmának köszönheti.

Jót tesz a gyomornak

Leginkább a krumpli nyers leve ajánlatos a gyomorfekélyes panaszokkal küzdők számára. A főtt krumpli is gyomorkímélő hatással rendelkezik, ajánlott az emésztés könnyítésére, gyulladások csökkentésére.

Cukorbetegség megelőzésére

A burgonyában jelenlevő szénhidrátok lassan szívódnak fel, ezért védi a hasnyálmirigyet a túlzott megterheléstől. Fogyasszunk főtt krumplit zöldségekkel, hogy megelőzhessük a cukorbetegséget, és a vércukorszint hirtelen ingadozását. Mellőzzük az olajos krumplit, és a zsíros húsokat is.



Fogyókúrázzunk újkrumplival

Bár több szénhidrátot tartalmaz, mint más zöldségek, de még így is egészségesebb, mint a tavalyi krumpli, hiszen sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, és jóllakottság érzéssel tölt el. Életmentő lehet egy-két főtt krumpli, ha ránk tör a falási kényszer. Megakadályozza a vércukorszint ingadozását, és gyorsan energiával látja el a szervezetet.

Nyugodtan fogyaszthatjuk hámozatlanul, hiszen ilyenkor még a héja nagyon vékony, és tele van tápanyagokkal. A főzés során a tápanyagok némileg távoznak a krumpliból, ezért ajánlatos nyers krumplilevet fogyasztani. A lében sok az A-, C-, E- és B-vitamin, érdemes gyomohurut, fekély és más bélrendszeri betegségek esetén felhasználni.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet