Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a homoktövis finom. Annyira savanyú, hogy összehúzza a szánkat, de jól elkészítve igazi finomság varázsolható belőle. Persze az is igaz, hogy elsősorban nem az íze, hanem az egészségre gyakorolt hatása miatt vált közkedveltté.

homoktovis

Szinte felsorolhatatlan, hogy mennyi mindenre jó: érdemes beszerezni minél többet belőle. A homoktövis az egyik legerősebb immunerősítő, növeli a szervezet védekezőképességét, késlelteti az öregedést.

Igencsak hasznos lehet, ha nagyobb műtétek, betegségek után sok homoktövist fogyasztunk, hiszen gyorsan regenerálja a szervezetet, a legyengült immunrendszert. Ajánlott minden napunkat egy evőkanál mézben eltett, nyers homoktövissel kezdeni, hiszen nagyon magas a C-vitamin tartalma.

Zsíroldó hatású is, emellett pedig fokozza az anyagcserét, így a fogyókúrában is nagy segítségünkre lehet. Kevés benne a szénhidrát, de magas az energia-és a fehérjetartalma. Magas az aszkorbinsav, flavonoid és protein tartalma, 18 féle aminosavat tartalmaz.

Nem csak a népgyógyászatban, a gyógyszeriparban is használják, különböző leégés elleni krémek, fájdalomcsillapítók, nőgyógyászati gyulladásgátlók, fagyási, égési sebek kezelésére.

Sejtregeneráló hatása miatt a rákos megbetegedések kezelésére és azok megelőzésére is alkalmas. Használhatják a szív és érrendszeri betegséggel küzdők is, vagy azok, akik egy komolyabb májtisztítást szeretnének végezni. Alkoholfogyasztás esetén fokozottan ajánlott, főleg, mert csökkenti az elvonási tüneteket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!