Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A változás sosem egyszerű, hát még a változtatás! Kell valami „katalizátor” féleség, ami hatására megfogalmazódik az az érzés, hogy „na, most már tényleg változtatni kell, mert a helyzet tarthatatlan”.

Ha ezt a 10 dolgot észreveszed magadon, akkor itt az ideje, hogy változtass az életeden!

Nem árt alaposan megvizsgálni a saját életünket, mert számos olyan jelre bukkanhatunk, melyek azt üzenik, hogy változtatni kell.

Lássunk néhányat ezek közül, és ha felismersz belőlük párat a saját életedben is, akkor merj lépni:

1. Rosszkedvűen mész munkába

Egy gyorsan elillant hétvége után úgy ébredsz, hogy „már megint dolgoznom kell”? Ha igen, akkor érdemes elgondolkodnod, hogy szereted-e egyáltalán a munkát, amit végzel, örömet szerez-e, hiszen ha valamit odaadással és szenvedéllyel csinálunk, akkor nincs okunk a panaszkodásra.

2. A múltadban élsz, vagy a jövőd miatt aggódsz

Ez annak a jele, hogy próbálsz menekülni a jelenlegi helyzetedből. Próbálj koncentrálni a jelenedre is, hiszen ez nélkül nem tudsz egy jobb jövőt építeni, és a múltat sem másíthatod meg.

3. A körülötted lévők gyakran nyugtatgatnak

Ha gyakran hallod a tipikus „Hé, nyugalom!”, vagy „Nyugodj meg” mondatokat, akkor elég erőteljesen próbálják a körülötted lévők felhívni a figyelmedet arra, hogy túl erősen ragaszkodsz az elképzeléseidhez. Vedd lazábbra a dolgokat, és próbálj meg ne idegeskedni annyit.

4. Irigy vagy mások sikereire

Az irigység tulajdonképpen abból fakad, hogy nem vagyunk megelégedve a saját életünkkel. Nehéz együtt örülni valaki sikerének, mialatt a mi életünkben nem történnek hasonló dolgok. De próbálj meg felülkerekedni ezen az ösztönön, és próbálj pozitívan megnyilvánulni.

5. Fáradtan ébredsz

Ez nem csak a munka miatt jelentkezhet, hanem a belső kimerültségből is. Hagyjunk elég időt magunknak a pihenésre, hisz csak így lesz erőnk tovább küzdeni a céljainkért. Az életet boldogan és energikusan érdemes élni, nem pedig úgy, hogy alig állunk a lábunkon a fáradtságtól.

6. Túl kapkodsz

A folyamatos tenni és menni akarás egyenes jele az elfojtott kreativitásnak, és ezen sürgősen változtatni kell. Ha képtelen vagy megülni egy helyben és folyton mászkálni akarnál, az azt sugallja, hogy valami ki szeretne törni belőled, csak rá kell jönnöd, hogy micsoda.

7. Pletykálkodsz

Pletykálkodással csupán annyit érünk el, hogy beleütjük mások dolgába az orrunkat, és ez nem szép dolog. Le kell szoknunk róla, hisz ez is egy mód arra, hogy a saját bajainkról, problémáinkról egy kis ideig megszabaduljunk. Ha pletykálkodáson kapod magad vizsgáld meg, hogy melyik problémádat akarod saját magad előtt is letagadni.

8. Úgy érzed, mindenki csak idegesíteni tud

Ha nehéz időket élsz meg, sokkal ingerültebb vagy és ezért érzed úgy, hogy a körülötted lévők csak piszkálni tudnak. Nézz utána, hogy mi is okozza benned ezt a nagy fokú ingerlékenységet, és próbálj ellene tenni, hidd el semmi rosszat nem akarnak neked az emberek.

9. Folyton rossz előérzeted van

Ha folyamatosan arra vársz, hogy mikor fog valami rossz történni, akkor előbb utóbb fog is. Hagyj fel a fölösleges aggódással és az előérzetekkel, csak a jó és pozitív dolgokra koncentrálj és próbáld meg élvezni kicsit az életet.

10. Folyton az jár az eszedben, hogy „ebből többet is ki lehetett volna hozni”

Ne elégtelenkedj, légy hálás azért, amid van. Légy nyitott, hogy a körülötted lévő lehetőségek újabb és újabb ajándékokkal tudjanak megajándékozni, és mindig ott tartasz, ahol éppen tartanod kell!

Ha sikerül rászánni magunkat az életünk megváltoztatására, ne ijedjünk mag, ha nem érezzük az eredményt egyik napról a másikra, ez egy hosszú folyamat, légy türelemmel. Kitartással és pozitív hozzáállással neked is sikerülhet, csak légy nyitott.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!