Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Számtalanszor hallhattuk már, hogy a fültisztító pálcika igencsak veszélyes, és jobb, ha óvatosan használjuk. Az alábbi videó érthetően, és látványosan bemutatja, hogy miért is tilos tulajdonképp ezeknek a közkedvelt pálcáknak a használata.

fultisztitas

Az emberek nagyrésze előszeretettel alkalmazza a fültisztító pálcát, hiszen mivel mással szabadulhatnánk meg a felhalmozódott fülzsírtól. Jó, ha tudjuk, hogy számos alternatív és egészségesebb megoldás létezik erre a problémára. A világháló segítségével találhatunk olyan természetes recepteket, melyek segítségével feloldódik a fölösleges fülzsír. Így anélkül szabadulhatunk meg tőle, hogy sértenénk a hallójáratot.

A fülzsír egy idő után, nagyobb mennyiségben már káros, hiszen előbb-utóbb olyan dugulást okozhat, melyet már csak orvosi beavatkozással tudunk megoldani. Azonban a szakemberek szerint az sem egészséges, ha maradéktalanul meg akarunk szabadulni a fülzsírtól, hiszen ennek védelmező szerepe is van. Normális esetben nem szükséges eltávolítani, hiszen az az állkapocs mozgásával, a rágás során távozik. Ha túl sok fülzsír termelődik, akkor az arra utal, hogy a szervezet nagyon el van savasodva. De a túl sok piszkálás is felbonthatja a fülzsír-egyensúlyt.

A fülzsír megóvja a fülünket a portól, baktériumoktól, szennyeződésektől. A fültisztító gyakori használat gátolja a hámsejtvándorlást, így fülzsír kialakulását eredményezheti. Mivel ezek a pálcák nem sterilek, még újabb kórokozókat juttathatunk a hallójáratba segítségükkel, és gyulladások kialakulását is okozhatják.

Fültisztító pálca helyett öblítsük ki a hallójáratokat meleg vízzel, majd töröljük egy tiszta törölközővel szárazra.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!