Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Ezek a szokások segíthetnek akár 12 évvel tovább élni.

Harvad-i kutatók: Ez az 5 szokás segít abban, hogy akár 12 évvel tovább élj

Valószínűleg nem fogsz olyan dolgokról olvasni ebben a cikkben, amelyekről még sosem hallottál, viszont meggyőződhetsz majd arról, hogy a hosszú élet titka egyszerű szokásokban rejlik.

A Harvard egyetem diákjai 123 219 férfi és nő életét vizsgálták meg, 3 évtizeden keresztül. Így állapították meg a következő 5 szabályt, amelyek betartásával hosszabb életre számíthatsz.

1. Ne cigarettázz

Ha cigarettázol, mondj le róla, ha pedig nem, sose kezd el. A kutatások kimutatták, hogy azok, akik cigarettáznak, átlagosan 7 évvel hamarabb elhunynak, mint nem cigarettázó társaik.

2. Próbálj meg ideális testsúlyt fenntartani

Az elhízás sok egészségügyi gondot okozhat. Ha úgy érzed, hogy sok rajtad a fölösleges zsír, főleg deréktájon, próbálj meg minél többet leadni belőle.

3. Mozogj legalább 30 percet naponta

Valószínűleg ez sem új senkinek. A kutatók azonban mindenkit megleptek: azok, akik naponta szaladnak, 9 évvel fiatalosabb testtel rendelkeznek a koruknál.

4. Ne fogyassz sok alkoholt

Érdekes módon, az alkoholt nem kell teljesen kizárni az életünkből. Ha mértékkel fogyasztjuk az alkoholos italokat, akár jó hatással is lehetnek a szervezetünkre.

5. Étkezz egészségesen

Valószínűleg te is tudod, melyek az egészséges, és melyek az egészségtelen ételek. A kutatás során 50 év fölötti embereket vizsgáltak, és hogy mennyire voltak hosszú életűek, az alapján, hogy milyen szokásaik voltak és hogyan változtatták meg ezeket.

Az életviteleden bármikor változtathatsz, függetlenül a korodtól.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!