KezdőlapÉletmódEgészségHasználjunk kókuszolajat a napkrém helyett

Használjunk kókuszolajat a napkrém helyett

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Napkrémet használni lassan akkor is ajánlatos, ha csak a boltba megyünk ki vagy a parkba sétálni. Olyan ereje van a napnak, leginkább a déli órákban, hogy akár harminc perc alatt is le lehet égni. A naptejek, napkrémek és napolajak óriási választéka beszerezhető, de inkább megéri egy sokkal egészségesebb fényvédőt választani.

kokuszolaj

A kókuszolaj árban is elérhetőbb, mint sokan a naptejek közül, és természet adta hatóerejével védi a bőrünket. Ráadásul a bolti naptejekkel ellentétben, semmilyen vegyi anyagot nem tartalmaz. Vásároljunk egy üveg extra szűz kókuszolajat, töltsünk át belőle egy kisebb flakonba, hogy mindig magunkkal tudjuk hordani.

Az óceáni szigetlakók már régóta használják fényvédőként a kókuszolajat. Egy felmérés szerint a fényvédő krémek 75 százaléka mérgező vegyi anyagokat tartalmaz, mely szoros összefüggésben állhat a rákos betegségek és a hormonproblémák kialakulásával. A káros vegyi anyagok a bőrön keresztül felszívódnak a véráramba, és így ellepik a szervezetünket. Ráadásul a napkrémek a szervezet számára szükséges D-vitamin termeléséhez nélkülözhetetlen UVB sugarakat sem engedik át.

Arra is figyelmeztetnek a szakemberek, hogy míg a naptejek, bármekkora faktorszámmal is rendelkeznek csak az UVB sugarak ellen védenek. Ezzel szemben a kókuszolaj, igaz, hogy csak 10-es faktorú, de mind az UVA, mind pedig az UVB sugárzás ellen véd.

A kókuszolaj nem blokkolja teljesen az UVB sugarakat, így létrejön a D-vitamin termelődés és a bőr védelme is. Az olaj hatására nem égünk le, hanem egyenletes barnulunk, ráadásul értékes tápanyagokhoz juttatja a bőrt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet