Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Kicsit hihetetlen, de működik, ha sebeinket kristálycukorral gyógyítjuk. Leginkább az elfertőződött sebekre alkalmazhatjuk, úgy, hogy közben még antibiotikumot sem kell szednünk.

cukor

Már számos országban nagyon régóta használják a sebek gyógyítására, mivel ismert antibakteriális hatása, gyorsan csökkenti a fájdalmat, a gyulladást és az ödémát. A seb felületén igen gyorsan fehérje-tartalmú védőréteget képez, meggyorsítja a sebgyógyulást.

Alkalmazható többek közt műtéti sebek, autóbaleset utáni sebek, diabetes okozta fekélyek, életképtelen szövetek, égési sebek és bőrhiányok kezelésére.

A sebre előzetes megtisztítás után minél több kristálycukrot kell szórni, úgy, hogy a seb teljes üregét kitöltsük legalább 1 cm vastagságban. Majd helyezzünk a sebre gézlapokat, kössük le, és még egy nylonzacskóból vágott darabbal is fedjük le a kötést, hogy a képződő folyadék ne tudjon kiszivárogni.

Az első napon gyakrabban, majd később elegendő naponta egyszer cserélni a kötést. A kötéscserék alkalmával nem steril oldattal, hanem egyszerű csapvízzel kell kimosni a sebet. A kevésbé fertőzött sebek 2—4 nap alatt tisztulnak és gyógyulnak, a fertőzöttebbeknek pedig 5—7 nap szükséges.

Természetesen mindenképpen előbb forduljunk orvoshoz és kérjük ki az ő tanácsát is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!