KezdőlapÉletmódDivatHogyan illesszem a cipőket a különböző szoknyahosszúságokhoz? Itt egy maroknyi tipp!

Hogyan illesszem a cipőket a különböző szoknyahosszúságokhoz? Itt egy maroknyi tipp!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Amikor cipőt választunk szoknyához, gyakran felmerül a kérdés, hogyan lehet sikeres stilizációkat létrehozni. Az öltözék kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni.

Itt a kulcsszerepek listája: a szoknya hossza, az anyag, amelyből varrták, a színe és a cipők optimális kiválasztása. Szeretettel meghívunk, hogy ismerkedj meg egy átfogó stílus útmutatóval, amely eloszlatja a cipők és ruhák összeállításával kapcsolatos kétségeket.

Hogyan válasszunk cipőt a szoknya hosszához?

A szoknyás outfitekkel kompatibilis cipők kiválasztásakor kétségtelenül figyelembe kell venni a szoknya hosszát. Egyes típusú cipők lerövidíthetik a lábakat és torzíthatják a sziluettet. Ezenkívül az egyes lábbeli részletek néha negatívan befolyásolhatják a teljes megjelenését megítélését.

Cipők rövid szoknyával

A rövid szoknyás cipők kiválasztásakor ügyeljünk az uralkodó időjárásra és a cipő magasságára. A magas hölgyek tavasszal és nyáron megengedhetik maguknak a balerinákat, a naplopókat és a lapos szandálokat. Ősszel és télen azonban jól jöhetnek a bakancsok, a bokacsizmák és a női csizmák egy ilyen összeállításban.

Arra azonban még nekik is vigyázniuk kell, hogy a cipők ne vágják el a lábukat. Ősszel és télen ennek a hatásnak az elkerülése érdekében nyúlhatsz harisnyanadrágokért. Tavasszal és nyáron azonban kerüld a bokamagasságban megkötött vagy rögzített pántokat. A rövid szoknya sok cipőhöz jól passzol, mert elég erősen kiteszi a lábakat, és meg is hosszabbítja azokat.

Az alacsonyabb nők, akik szeretnék optikailag néhány centiméterrel növelni a magasságukat, illetve karcsúsítani alakjukat, választhatnak magassarkú szandált, blokk pumpát, ékcipőt, magassarkú csizmát vagy platform csizmát. Tavasszal és nyáron, amikor felhagyunk a harisnya viselésével, érdemes odafigyelni a nude cipőkre, amelyek természetesen meghosszabbítják a láb vonalát. Ősszel és télen azonban preferáljuk a csizmaszínű harisnyát vagy a hosszúszárú magassarkú csizmát.Milyen cipőt vegyünk midi szoknyához?

A midi szoknyacipők nagyobb stílusbeli kihívást jelentenek. Még a magas nőknek is vigyázniuk kell erre a meglehetősen problémás hosszúságra. A midi szoknya mindig a vádli vékony részén végződjön. Annak érdekében, hogy ne deformálódjon a sziluett, és ne rövidüljön le a lábvonal, magassarkúval ajánlott kombinálni.

Tavasszal beválhatnak a blokkon lévő szivattyú modellek. Nyáron viszont érdemes magassarkú szandálos kombinációt alkalmazni. Ősszel és télen a magassarkú csizma használható. Érdemes azonban ügyelni azokra a részletekre, amelyek a stílus végső fogadtatásába hatnak.

A magassarkú pumpákon és szandálokon soha ne legyen bokapánt. Bár ez további stabilitást biztosít, de levágja és optikailag lerövidíti a lábakat. Viszont a csizmát és a bakancsot mindenképpen a midi szoknya alá kell rejteni. Ha szabad hely van köztük, az torzulást okoz a sziluett arányaiban.

Hogyan válasszunk maxi szoknyához cipőket?

Kíváncsi vagy, melyik cipő illik a legjobban egy hosszú szoknyához? Jó hírünk van számodra! Az ilyen alkotások viszonylag tág mozgásteret hagynak. A maxi szoknyák függőleges vonalakat képeznek, amelyek optikailag karcsúsítják az alakot és meghosszabbítják a lábakat. Viselhetsz alattuk magassarkú cipőt vagy csizmát, hogy néhány centimétert hozzáadj a termetedhez. Ez a trükk akkor is remek megoldás, ha a szoknya túl hosszú, és nincs időd éppen levágatni a varrónőnél. Gyakran azonban a fő szempont az, hogy szeretnénk érdekes outfitet kreálni.

Egyes maxi szoknyás lábbelik megtörhetik a légies karaktert, a bakancsok tökéletesek lesznek erre a szerepre. Ez sok nő mindennapi viselete, a kényelem miatt. A hosszú szoknya cipőjének kiválasztásakor választhatsz klasszikus női csizmát is. A beszerzéshez ajánljuk figyelmedbe a CCC online és személyesen elérhető üzleteit, ahol rendkívül széles szortimenttel és márkakínálattal érhetők el a különböző típusú női cipellők kollekciói.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet