KezdőlapÉletmódEgészségHogyan készítsünk rózsamézet?

Hogyan készítsünk rózsamézet?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A rózsa azontúl, hogy a földkerekség egyik kedvenc virága, számos gyógyhatással is rendelkezik. Rengeteg fajtája ismert, így nyugodtan kísérletezhetünk szebbnél-szebb példányok telepítésével, ültetésével.

rozsamez

Az illatos világ élete azonban nem ért véget azzal, hogy elvirágzott. Ne hagyjuk, hogy drága szirmai kárbavesszenek, készítsünk belőle rózsamézet. A rózsának bőr-és nyálkahártya stabilizáló, szíverősítő és összehúzó hatása van.

Virágzásának fénykora június közepére tehető, napos időben egy éles ollóval vágjuk le, majd távolítsuk el a szirmait. Tegyük ki napos, szellős helyre száradni, majd felhasználhatjuk különböző főzetekbe, teaként, de mézet is készíthetünk belőle.

Hozzávalók: 4 dl-es befőttesüveg, kb. 20-30 rózsavirág, vegyes virágméz.

Elkészítés: Az üveget háromnegyedig jó szorosan töltsük meg rózsaszirommal. Nyomkodjuk meg, majd töltsünk fel mézzel és jól zárjuk le. Napos helyen körülbelül egy hónapig érleljük, időnként fordítsuk fejre az üveget, rázogassuk meg. Mikor összeért, szűrjük le, és fogyasszuk egészséggel a tiszta rózsaaromájú mézet.



A rózsaméz felhasználása: afták, szájsérülések és ajakherpesz ecsetelésére, bogyós gyümölcsök, gyümölcssaláta, desszertek édesítésére.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet