KezdőlapÉletmódDivatHogyan válaszd ki a neked megfelelő magas sarkút?

Hogyan válaszd ki a neked megfelelő magas sarkút?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A magas sarkú mindig is kötelező darabja volt a női öltözéknek. Ugye, neked is van otthon legalább egy pár? Hogy miért ennyire közkedvelt? Mert nőies és elegáns! Azonban, ha nem választod ki a megfelelőt, a sikkes magas sarkúd lelövi a varázst, főként ha kényelmetlen és nem passzol az alakodhoz!

A Twice.hu „leckét” hoz a magas sarkú megválasztásához! Ha szeretnél végre egy olyan lábbelit, amelyben önmagad lehetsz, fájdalmak és kellemetlen önérzet nélkül, érdemes megfogadnod a tanácsokat!

Hogyan válassz, testalkatodnak függvényében?

Ha vastag a bokád, sose válassz pántos cipőt! A pánt ugyanis még jobban kiemeli a bokát, ezzel pedig a vastagságát is. Ezért, a legtanácsosabb a „pump” típusú lábbeli, azaz olyan, amelyik elől-hátul csukott, egyszerű, és sarka lehet bármilyen magas. Ez a neked való modell, mivelhogy kiemeli a lábaid, és hosszabbnak is tűnnek majd benne.

Ha rövidek a lábaid, került a „T” formájú pántos cipőket! Ez a típusú pánt ugyanis még jobban megrövidíti a lábaidat, és általa vastagabbnak is tűnhetnek a lábszáraid, mint amilyenek valójában. Ugyanakkor, sem a bokapántos cipők nem előnyösek számodra. Inkább válassz nyitott cipőket, világos vagy bőrszínben, jó magas sarokkal.

– Ha azt a benyomást akarod kelteni, mintha hosszabb lábaid lennének, erre a legjobb megoldás a magas sarkú, hegyes orrú cipellő. Ez ugyanis optikailag megnöveli a magasságot. Egyetlen hátrányuk van: kényelmetlenek lehetnek, amennyiben széles a lábfejed. Ezért jobb, ha csak különleges alkalmakra tartogatod ezt a stílusú lábbelit.Ha széles a lábfejed, a legalkalmasabb választás számodra egy kerekített orrú cipő lesz. Ezek nemcsak kényelmesek, hanem sikkesek is.

Mit ér megvásárolni?

Ha a kiadott pénzben és a viselések arányában gondolkodsz, természetesen a „pump” cipő éri meg a legjobban a vásárt. Klasszikus szabásban, fekete színben, megfelelő sarokkal akárhányszor felveheted, hisz szinte bármivel megy, bármilyen alkalomra felveheted és sosem lesz ómodi!

Ha minőségben gondolkodsz, olyan lábbelit válassz, amelyik kényelmes és tartós. Hálószerű cipellőt nem ajánlunk neked, mert márkától és gyártótól függetlenül eléggé gyenge. Ha viszont csak egy szezonra tervezed hordani, dönts az olcsóbb mellett, mert néhány hónapot az is eltart.

Mit végy mindenképp figyelembe vásárláskor?

A cipő méretét, a méretezési standardoknak függvényében. Olyan lábbelire sose adj pénzt, amelyikben nem vagy biztos, hogy jó neked! Mert ha nem talál tökéletesen, sérteni fog, és kényelmetlen lesz.

A megfelelő napszakot, ugyanis a lábak napközben kissé bedagadhatnak. Ezt számításba kell venned! Ha reggel vásárolsz cipőt, esélyed van, hogy az este már szorítani fog, vagy fordítva. Ezért inkább délután menj el shoppingolni.

A felpróbálást, ami kötelező, ha valóban kényelmes magas sarkút akarsz vásárolni! Ne szégyelld, hogy az elárusító ott van, kapd fel a cipőt és járj egy kört az üzletben! Meg kell bizonyosodnod afelől, hogy egyensúlyban tart-e a lábbeli, ugyanis számtalan váratlan helyzetben kell hordanod, mivel csak úgy nem veheted le! Ezért ha bármilyen bizonytalanságot érzel benne, vele kapcsolatban a próba alatt, ne habozz mást választani. A kényelemhez és az eleganciához a 6 centis sarok az ideális.

Azt, hogy mi van még a szekrényedben. Olyan termékre és magas sarkúra se éri meg pénzt adni, amelyet egyszer-kétszer vennél fel, ha felvennél! Ne hagyd tehát elcsábítani magad egy tökéletes saroktól vagy elkápráztató színtől! Gondolkozz inkább azon, hogy tudsz-e abban a cipőben kényelmesen órákat járkálni, rohangálni, és hogy van-e amivel társítsd, vagy nincs. Mert ha nincs, csak plusz költségeknek veted alá magad. Mi több, ha bizonytalankodsz, hogy megvedd vagy ne vedd meg, inkább hagyd a polcon! Mert akkor így állnál hozzá otthon is, hogy felvedd vagy ne vedd fel.

A cipő minőségét: egy magas sarkúban egész nap fájdalommentesen szaladgálhatsz, ha jól el van készítve. Az a jó cipő, amelyben a sarok is akkora szerepet kap, mint a lábfej. Azaz, amikor a talp teljes hossza bevonódik a járásba. A túlzottan magas sarkúk azért nem tanácsosak, mert általában a lábfejet terhelik. Ezen kívül, figyeld meg a varrását, a készítését, hogy kibomlik-e, elszakad-e, ha huzamosabb ideig viseled majd. Továbbá, egy minőségi cipőt belül természetes bőrrel bélelnek ki, nem műanyaggal. Ez azért fontos, mert a lábak lélegezhetnek, így nem kell a lábizzadás miatt aggódnod.

Az árat, ugyanis mindnyájan hajlamosak vagyunk kiadni egy fél vagyont egy szép cipőre, de tanácsos, hogy azért ne lépd át a keretet, amelyet magas sarkúra szántál az elinduláskor, ha nem akarod utána megbánni a vásárt és siratni a belefektetett pénzt!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet