Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Dr. Virginia Faur, tudományos kutató és orvos neve sokak számára csenghet ismerősen, akik aktívan érdeklődnek a természetes gyógymódok és naturista orvosságok iránt. Dr. Faur ügyes szakember, és számtalan, roppant praktikus megoldást talált már fel az enyhébb betegségek megelőzésére és kezelésére.

Valahányszor a fiatalság és a megfelelő testsúly megőrzéséről esik szó, a doktornő a rizs-diétát ajánlja. A kúra fő célja a test méregtelenítése, ezzel együtt pedig a kellemetlen tünetek megszüntetése, mint például az aluszékonyság, kimerültség, energiahiány, ok nélküli fáradtság, álmatlanság, gyakori megfázások, gyenge immunrendszer vagy túlsúly.

Méregtelenítés és súlyvesztés a nyers rizs-diétával

„A testünk lépten-nyomon toxinokat és kemikáliákat nyel magába.” – fogalmaz dr. Virginia Faur.

„Mi erre a megoldás? Csupán az, hogy odafigyeljünk a testünk rendszeres méregtelenítésére. Rengeteg módszer létezik erre; többet is részletesen bemutattam már a könyveimben. Egy közülük, talán a legegyszerűbb és leghatékonyabb, a rizs-kúra, melyet 10 napig kell tartani.” – teszi hozzá a táplálkozásszakértő.

10 evőkanál minőségi barna rizsre, 1 teáskanál fahéjra és 1 liter forralt vízre lesz szükséged, hogy elkészítsd a csodaszert. Először is, főzd fel a vizet, majd öntsd egy befőttesüvegbe. Add hozzá a 10 kanál rizst, majd a fahéjat. Zárd le az üveget, és várd meg, míg a víz kihűl. Ezután tedd az üveget a hűtőszekrénybe, és hagyd állni másnap reggelig.

10 napon át, minden reggel, éhgyomorra fogyassz el 1 evőkanál rizst a befőttesüvegből, ami után két órán át tilos az étkezés. Azt követően, bármit ehetsz, ami jólesik.

A kúrát 3 havonta ajánlott megismételni, gyakrabban semmiképp.

A méregtelenítő rizs-kúra titka

A titok a rizsszemekben rejlik, melyeknek kristályos szerkezete van. Amikor vízbe áztatjuk őket, a keményítő kioldódik. Így a rizs a bélben emésztődik, és porszívóként habzsolja fel a toxinokat.

A méregtelenítő hatását az albuminnak nevezett fehérjének köszönheti, mely megtalálható a rizsben, és segíti a testet megválni a fölösleges toxinoktól és folyadékoktól. Miközben a kutatók a rizs-diéta hatásait vizsgálták, megállapították, a kúra csökkenti a szív-érrendszeri betegségek előfordulásának kockázatát, illetve támogatja súlyvesztést is.

A rizs-kúra előnyei

Egyik legfontosabb hatása, hogy megtisztítja a bélrendszert, a vért és a test egyéb részeit a méreganyagoktól, nehéz fémektől, anyagcserefolyamatokból származó salakanyagoktól. A rizs-diéta helyreállítja az anyagcserét, és normalizálja a testsúlyt.

Kiűzi az összes bélférget, mely akadályozza a táplálék megfelelő felszívódását, lassítja a test normális működését, összezavarja az anyagcserét, és ami idővel krónikus betegségek kialakulásához vezet.

„A test méregtelenítése és féregmentesítése a lehető legfontosabb, ha a fiatalság és a szépség megőrzéséről van szó. Nem mondom, hogy a belső szenny sokkal borzasztóbb a külső piszoknál. De aki csak a külsejét ápolja, az belül egyre sárosabb marad.” – állítja dr. Faur, aki szerint ez a felhalmozódott „belső sár” az okozója számos egészségügyi problémának.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!