KezdőlapÉletmódDivatIgazítsd a sminked hajszínedhez

Igazítsd a sminked hajszínedhez

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Igazítsd a sminked hajszínedhez

A tökéletes smink kiválasztásakor nem csak a divatot, a szemek színét és az öltözködést kell figyelembe vennünk. Egy tökéletes smink harmóniában kell legyen hajunk színével is!

Ha szőke hajszíned van
Ebben az esetben az édes tónusok, a pasztelszínek a legjobbak hajszíned árnyalatához. A sötét túl kemény kontrasztot ad, túl rideg külsőt kölcsönöz.

Használj elefántcsont, hamu vagy világos rózsaszín színű sminket, ehhez pedig barna, kék vagy szürke szemhéj festéket. Az pofacsontokra egy lágy rózsaszín színt, míg az ajkaknál a Marilyn Monroe féle rózsaszín vagy vörös rúzs emeli ki ajkaid a legjobban.

Ha gesztenyebarna hajszíned van
A gesztenyebarna hajszín sötétté teheti az arcodat, ezért a sminkkel világosabbá kell azt tenni. Válaszd ilyen alkalommal a semleges színeket.

A szemre vigyél fel elefántcsont, szürke vagy mahagóni (barnától a vörösig) színeket, a pofacsontokra lágy rózsaszínt vagy bronzszínű sminket, míg az ajkakat lepje világos barna vagy piros ajakrúzs.

Ha vörös hajszíned van
A hajszín és a smink közötti harmóniát a kiegészítő színekkel érhetjük el. Ami a szemek sminkelését illeti válassz szürke, zöld vagy barna árnyalatokat. Az arcra barna vagy cseresznyeszínű sminket használjunk. Az ajkakat a legjobban barna, korall vagy piros rúzzsal tudjuk kiemelni.

Ha barna hajszíned van

Figyelem, az arcod túl hanyványnak mutatkozhat. Ebben az esetben a színekhez kell nyúlnod, hogy eltüntesd ezt a effektust.

A szemekre leginkább a barna, elefántcsont, hamuszürke színeket használjunk, a rúzs amely a száj kiemelésére szolgál legyen mályvaszínű, míg az arcra használjunk sötét színeket.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet