KezdőlapÉletmódÍgy tároljuk a zöldségeket, gyümölcsöket, hogy frissen maradjanak

Így tároljuk a zöldségeket, gyümölcsöket, hogy frissen maradjanak

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Mindannyian találkoztunk már ezzel a problémával: megvásároljuk frissen a zöldséget, gyümölcsöt, hazavisszük, betesszük a hűtőbe, és mégis gyorsan megráncosodik, összeesik, romlásnak indul.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Az alábbiakban néhány fontos tippet találunk azzal kapcsolatosan, hogy melyik zöldséget, gyümölcsöt hogyan, hol kell tárolni, és melyek azok, amelyek lehetséges, hogy jobb, ha nincsenek egymás mellett.

Gyümölcsök

Alma: etiléntartalma miatt gyorsan megromlaszt más gyümölcsöket, vagyis beindítja az érési majd erjedési folyamatot. Jobb, ha inkább a konyhaasztalon tartjuk, mint a hűtő zöldséges fiókjában.

Avokádó: hagyjuk a konyhaasztalon, míg beérik, majd tegyük a hűtőbe.

Banán: a zöld banánokat a konyhaasztalon kell hagyni, hogy épségben beérjenek.



Cseresznye, szőlő: mosás nélkül tegyük a hűtő zöldségtároló fiókjába.

Citrusok: citromot, narancsot, grapefruitot tároljuk a hűtőben egy zacskóba.

Dinnye: egy száraz hűvös helyen tartsuk, távolabb más gyümölcsöktől. De ha már megkezdtük, akkor irány a hűtő.

Csonthéjasok: az őszibarackot és szilvát egy papírzacskóban tartsuk a konyhában, amíg be nem érik, majd tegyük a hűtőbe.

Paradicsom: ajánlatos mindig szobahőmérsékleten tartani, a hűtőben sokkal jobban romlik.

Zöldségek

Brokkoli és karfiol: a hűtőben kell tárolni külön fiókban, távol más zöldségektől és gyümölcsöktől.

Zeller: hűtőszekrényben tárolandó.

Uborka: szobahőmérsékleten kell tárolni, majd, amikor megkezdtük tegyük a hűtőbe, 1-3 napig frissen eláll.

Padlizsán: a szobahőmérséklet ajánlott. Ha rövid idő alatt elfogyasztjuk, 1-3 nap alatt, akkor tárolhatjuk hűtőben is.

Bab: jobb, ha be tudjuk tenni a hűtőszekrénybe.

Leveles zöldségek: a saláta, spenót, káposzta mindenképpen jobban szereti a hűtőben.

Hagyma, fokhagyma: sötét, hűvös helyen tartsuk, például a kamrában. Különítsük el más élelmiszerektől őket.

Gomba: mosatlanul a hűtőben kell tárolni. Ha fólia van rajta, akkor távolítsuk el, a nedvességtől hamar ragadóssá válik, és megromlik.

Paprika: a hűtőben a helye.

Gyökérzöldségek: sárgarépa, cékla és retek a hűtőben szereti. A burgonya és édesburgonya pedig a száraz, hűvös helyen, a pincében érzi a legjobban magát.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet