Mindannyian találkoztunk már ezzel a problémával: megvásároljuk frissen a zöldséget, gyümölcsöt, hazavisszük, betesszük a hűtőbe, és mégis gyorsan megráncosodik, összeesik, romlásnak indul.

Az alábbiakban néhány fontos tippet találunk azzal kapcsolatosan, hogy melyik zöldséget, gyümölcsöt hogyan, hol kell tárolni, és melyek azok, amelyek lehetséges, hogy jobb, ha nincsenek egymás mellett.
Gyümölcsök
Alma: etiléntartalma miatt gyorsan megromlaszt más gyümölcsöket, vagyis beindítja az érési majd erjedési folyamatot. Jobb, ha inkább a konyhaasztalon tartjuk, mint a hűtő zöldséges fiókjában.
Avokádó: hagyjuk a konyhaasztalon, míg beérik, majd tegyük a hűtőbe.
Banán: a zöld banánokat a konyhaasztalon kell hagyni, hogy épségben beérjenek.
Cseresznye, szőlő: mosás nélkül tegyük a hűtő zöldségtároló fiókjába.
Citrusok: citromot, narancsot, grapefruitot tároljuk a hűtőben egy zacskóba.
Dinnye: egy száraz hűvös helyen tartsuk, távolabb más gyümölcsöktől. De ha már megkezdtük, akkor irány a hűtő.
Csonthéjasok: az őszibarackot és szilvát egy papírzacskóban tartsuk a konyhában, amíg be nem érik, majd tegyük a hűtőbe.
Paradicsom: ajánlatos mindig szobahőmérsékleten tartani, a hűtőben sokkal jobban romlik.
Zöldségek
Brokkoli és karfiol: a hűtőben kell tárolni külön fiókban, távol más zöldségektől és gyümölcsöktől.
Zeller: hűtőszekrényben tárolandó.
Uborka: szobahőmérsékleten kell tárolni, majd, amikor megkezdtük tegyük a hűtőbe, 1-3 napig frissen eláll.
Padlizsán: a szobahőmérséklet ajánlott. Ha rövid idő alatt elfogyasztjuk, 1-3 nap alatt, akkor tárolhatjuk hűtőben is.
Bab: jobb, ha be tudjuk tenni a hűtőszekrénybe.
Leveles zöldségek: a saláta, spenót, káposzta mindenképpen jobban szereti a hűtőben.
Hagyma, fokhagyma: sötét, hűvös helyen tartsuk, például a kamrában. Különítsük el más élelmiszerektől őket.
Gomba: mosatlanul a hűtőben kell tárolni. Ha fólia van rajta, akkor távolítsuk el, a nedvességtől hamar ragadóssá válik, és megromlik.
Paprika: a hűtőben a helye.
Gyökérzöldségek: sárgarépa, cékla és retek a hűtőben szereti. A burgonya és édesburgonya pedig a száraz, hűvös helyen, a pincében érzi a legjobban magát.