KezdőlapÉletmódEgészségImádjuk a zöldhagymát, de mire jó?

Imádjuk a zöldhagymát, de mire jó?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Aki idejében elszúrta a hagymát a tavaly, annak bizony már zöld száracskák díszítik a kertjét. Hogyha nagyon türelmetlenek vagyunk, akkor már be tudjuk szerezni a roppanós, vitamindús tavaszi zöldséget a piacról vagy nagyobb áruházakból is. Az idén már háromszor ettem zöldhagymát, igaz csak beosztósan, mert nem a legolcsóbb, de ételeink ízesítésére már fel tudjuk használni.

Fotó: wikipedia.org
Fotó: wikipedia.org

Ez a csípős hatása miatt melegítő zöldség, amellett, hogy a tavasz hírnökeként is emlegethetjük, igencsak jótékony hatással van egészségünkre is. Ebben a fura tavaszi-téli szeles, de mégis napsütötte, egyik nap hideg, a másik nap meg meleg időszakban könnyedén felerősíthetjük immunrendszerünk a zöldhagyma rendszeres fogyasztása által. Segítségével elkerülhetjük a vírusokat, meghűléses időszakokat, és kevésbé támadnak a bacilusok is.

Nézzünk 3 receptet meghűlés, nátha végtagzsibbadás ellen.

Nátha ellen

Daraboljunk fel a zöldhagyma fehér részéből 60 grammot, adjunk hozzá 15 gramm megreszelt jégretket, majd főzzük meg őket 4-5 dl vízben. Addig hagyjuk, míg a lé el nem párolog kb. 3 dl-re, kissé hűtsük le, majd két adagra osztva apránként igyuk meg a főzetet.

Hogy elűzzük a köhögést

Vágjuk apró darabokra két zöldhagyma fehér részét és egy körtét, majd főzzük meg 50 gramm cukorral 4 dl vízben. Mikor megfőtt a levet kortyolgassuk be, majd együk meg a körtét és a hagymát.

Ha zsibbadnak végtagjaink

60 gramm zöldhagymát 15 gramm gyömbért és 3 gramm borsot főzzünk 4 dl vízben, majd a levéből naponta kétszer igyunk.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet