KezdőlapÉletmódEgészségIsmerd meg a gyógyító fülgyertyát!

Ismerd meg a gyógyító fülgyertyát!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A fülgyertya első hallásra, sőt látásra is igencsak furcsának tűnik, pedig a természetgyógyászatban már régóta alkalmazzák eredményesen. A csodagyertya a fülbe helyezve és meggyújtva, magába szívja a lerakódott salakanyagokat, csillapítja a fájdalmat, a légúti problémákat, és nyugtató hatása van.

fulgyertya

A testben levő energiaközpontok egy idő után eldugulnak, és ennek következtében betegségek lépnek fel. Ha ezeket kidugaszoljuk, akkor megszüntetjük vagy elkerüljük a betegséget. Erre jó a fülgyertya. A vászonból készült gyertya parafinba vagy méhviaszba van mártva, azt a fülbe vagy köldökbe helyezve kell meggyújtani.

Szívóhatás által a test üreges részébe gyűlik össze a testben lerakódott méreganyag. Igencsak hatékony fejfájás, fülfájás, homlok- és arcüreggyulladás, migrén, orrdugulás esetén. Nemcsak a fület és arcüregeket tisztíthatjuk általa, hanem az egész testünket is. A különböző szerveink működését, a mirigyek, érrendszer, emésztés, idegrendszer megfelelő állapotára is jótékony hatással van.

Feküdjünk oldalra. Úgy helyezzük a gyertyát a fülbe, hogy teljesen szigeteljen, a füst ne tudjon kijönni mellette. Háromnegyed részéig hagyjuk, hogy leégjen – közben az egyik kezünkkel tartsuk, hogy ne tudjon elmozdulni. Majd oltsuk ki egy vizes tálban.

A köldökbe helyezett gyertya leginkább az emésztésre és az idegrendszerre hatásos, ha a gyomrunk fáj, akkor a köldök fölött kb.egy centiméterrel helyezzük el. Hasmenésre, nőgyógyászati panaszokra és prosztata betegségekre is használhatjuk. Kéz- és lábpanaszok esetén mindig a fájdalom helyére tegyük, és ott gyújtsuk meg. Kúraszerűen havonta 2- 4 alkalommal használhatjuk.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet