Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ha egy nő egyedülálló vagy legalábbis nincs tartós kapcsolatban, arra érez késztetést, hogy karcsú maradjon, és folyton odafigyel az étrendjére! Amikor eljegyezik, mindent megtesz azért, hogy formában tartsa magát, csak hogy beleférjen a menyasszonyi ruhába. De minek ennyi erőfeszítés, ha a lagzi után úgyis… meghízik?!

A házasság után a nők általában felszednek jó pár kilót – ezt mutatták ki a tudósok egy nemrégiben lezárult kutatás során. A kutatók több mint 10 ezer önkéntes életmódját követték nyomon, és arra a következtetésre jutottak, hogy a nők, mihelyt az ujjukra került a gyűrű, feladnak a fogyókúrákkal, többé nem sanyargatják magukat és nem ájuldoznak a súlytöbbletért, hanem egyszerűen csak élnek! Így pedig, legtöbbjük esetében, gyorsan felszaladnak a kilók.

A kutatók véleménye szerint, ennek a jelenségnek a legfőbb oka, hogy a nők a férjükről gondoskodnak, így nem marad idejük magukkal és a saját alakjukkal foglalkozni. Ezzel ellentétben, ha a férfiak megnősültek, stabilan megtartják a testsúlyukat. Viszont ha elváltak, már nehézségekbe ütköznek a stabil étrend kialakításában.

Úgy tűnik, a teljes folyamat pusztán a tudatalattiban zajlik! Ugyanis a házastársak – úgy férfi, mint nő létükre – igyekszenek megtartani az átlagos testsúlyukat, a házasság alatt is. Erre azért következtettek a kutatók, mivel a résztvevők csupán 8%-a vallotta, hogy elengedi magát, mert az örömet okoz neki.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!