Mindig is csodáltam a zöldségek színét, hogy – normális körülmények között a természet – hogy tud ilyen csodát létrehozni. Azon túl pedig, hogy csodálatosak, igencsak jótékonyak az egészségre. Legutóbbi kutatások szerint a klorofill, amitől zöld színben pompáznak kedvenc zöldségeink, gyümölcseink, megvéd a ráktól is.

A klorofill zöld színe nem más, mint a növények leveleiben található fotoszintetikus pigment. Az emberi szervezetben jótékony hatását fejti ki: erős immunerősítő, sejtregeneráló, és fiatalító hatású. Erősíti a májat, részt vesz a vörösvértestek képzésében, méregtelenítő, erősíti a bélflórát, gátolja a rákkeltő anyagok aktivitását.
A klorofill tele van oxigénnel, és az már egy bizonyított tény, hogy a rákos sejtek az oxigéndús környezetben elpusztulnak. Oxigénnel dúsítja a vért, növeli az oxigén-ellátottságot, ezáltal segíti a gyulladásos betegségek, fertőzések hamarabbi gyógyulását. Emellett pedig segít eltávolítani a testben felgyülemlett méreganyagokat is.
Segíti a sejtek, sebek, fekélyek hamarabbi gyógyulását, csökkenti a vér koleszterinszintjét, gyulladásos bőrbetegségek, hüvelygyulladás és méhnyak-fertőzés esetén is gyógyír lehet.
Ha nem fogyasztunk elegendő zöld színű eledelt, némileg pótolhatjuk ezt klorofill tartalmú étrend-kiegészítőkkel.