Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az agyag nem tartozik a legközismertebb kozmetikai szerek közé, pedig igencsak értékes, ráadásul csodákra képes. Könnyedén otthon is elkészíthetjük az agyagos arcpakolást, olcsó és nem szükséges sok előkészület és hozzávaló.

agyagpakolas

Egészségügyi hatását már az ókorban is ismerték, külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazták. Egyes kutatások szerint kiváló antiszeptikus szer, és más fertőzésellenes szerrel ellentétben kizárólag ott fejti ki hatását, ahol a baj van, elpusztítja a bőrön levő mikrooganizmusokat, így kiváló ellenszere lehet a gyulladt, pattanásos bőrnek.

Méregtelenítő hatása egyedülálló: kivonja, majd elnyeli a káros lerakódásokat, közben pedig értékes ásványi anyagokhoz juttatja a szervezetet. A gyógynövényboltokban könnyedén beszerezhető az erre a célra legalkalmasabb zöldagyag, ráadásul nagyon olcsó is. Nincs más dolgunk hátra mint irány a bolt, majd hazatérve helyezzük kényelembe magunkat, és indulhat a boszorkánykonyha.

Egy teáskanál agyagport keverjünk el vízzel, majd kenjük fel a megtisztított arc problémás területére. Hagyjuk megszáradni, majd körülbelül húsz perc után jól mossuk le. A teljes hatás érdekében végezetül kamillateával is letörölhetjük az arcot. A mélytisztító hatású agyag tonizálja a bőrt, lezárja a pórusokat, és megakadályozza a mitesszerek kialakulását.

Olvasd el a Filantropikum.com cikkét is az agyagpakolásról, amelyet minden bőrtípusra ajánlanak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!