Ez a tea örök kedvenc lesz, nem csak az íze és aromája miatt, hanem azért is, mert amellett, hogy délután meghívom rá a barátokat, szürcsölgetünk egyet és pletykálunk. Ezenkívül kiváló pác alaplé készülhet belőle húsokhoz, de hogyha nincs elég tejünk a tésztába, akkor ahhoz is felhasználhatjuk.
Mivel a tea tele van antioxidánssal kiváló választás lehet a rooibos felhasználása fagylaltok, gyümölcslevek, szörpök készítéséhez is.
De most nézzük, hogyan készül egy nagyon egyszerű és egészséges páclé csirkehúshoz. Mint tudjuk a csirkemell sokszor szálkás és rágós lesz, hogyha előzőleg nem áztatjuk valamilyen páclébe. Leginkább provencei fűszeres, olíva olajas tej keverékébe szoktam áztatni egy éjszakára, de mióta kipróbáltam a rooibosi pác lett a kedvenc.
A rooibos tea egészségünkre gyakorolt hatásának felsorolása szinte lehetetlen, de akik ismerik és fogyasztják, tudják, reggel élénkít, délben szomjoltó és este nyugtat. A páchoz készítsünk egy sokkal erősebb főzetet, mint amilyet különben szoktunk.
Vegyük figyelembe azt is, hogy milyen színű teát főzünk, hiszen ettől függ a víz hőmérséklete és a pác elkészítése. A zöld és fehér teát ne forrásban levő vízbe, hanem már előzőleg felfőzött, majd ötven-hatvan fokra lehűtött vízbe tegyük. A feketét pedig leöntve kell leforrázni nyolcvan-kilencven fokos vízzel, és hagyni állni benne pár percet.
A langyosra hűtött teába tegyük bele az előre befűszerezett és olajba mártott hússzeleteket, hagyjuk állni benne pár óra hosszat, majd süssük ki a megszokott módon.
