KezdőlapÉletmódDivatKlasszikus balerinacipők - hogyan találd meg a tökéletes modellt?

Klasszikus balerinacipők – hogyan találd meg a tökéletes modellt?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A balerinacipők a legkényelmesebb női lábbelik egy csoportját alkotják, így tehát nem is csodálkozhatunk azon, hogy mennyire felkapottak. A népszerűséget pedig magától hatalmas választék övezi.

Ezek a praktikus lábbelik már nagyon régóta ott figyelnek a legtöbb nő ruhatárában, ha azonban a miénk kivételt képez ez alól, akkor feltétlen érdemes változtatnunk azon. Joggal merül fel tehát a kérdés, hogy válasszuk ki a számunkra ideális balerinacipőt?

A megfelelő fazon kiválasztása

A balerinacipők között számtalan különféle fazont megtalálhatunk, így nem érdemes elkapkodnunk a választást. Először is érdemes megfigyelni a cipő anyagát a vásárlás során, hiszen ez elég jelentős tényező lehet a vásárlásunk szempontjából. Azonban nem csak a stílus szempontjából fontos az agyagválasztás ezeknél a lábbeliknél.

Például a nyári meleg időjárás során egyértelműen egy vékony, vászon anyagú balerinacipő jelenti a megfelelő választást. A vastagabb bőr cipőket pedig jobb, ha megtartjuk kora tavaszra és őszre. Így tehát fontos, hogy a cipő szellőzését az adott időjárási viszonyokhoz válasszuk meg. Nincs ez másképp a talpazat esetében sem.

A balerinák klasszikus váltócipőnek számítanak a hölgyek körében. Kis méretükből fakadóan könnyen elférnek a táskában – így egyszerűen átcserélhetjük a kényelmetlen magassarkút, ha úgy adódik, hogy kicsit többet kell majd sétálnunk, mint azt előre gondoltuk. Viszont nem árt arról sem meggyőződnünk, ha az ilyen alkalmakra félrerakott balerinánk milyen talppal rendelkezik.

A papírvékony talpú darabok ugyanis bár jóval kényelmesebbek lehetnek, mint kedvenc magassarkúink, mégsem biztos, hogy a legjobb útitársnak bizonyulnak, ha kilométereket kell gyalogolnunk. Éppen ezért a hasonló vészhelyzetekre a legjobb megoldást a vastagabb talpú balerinacipők jelentik. Továbbá az sem árt, ha az ilyen alkalmakra félrerakott cipőnk rendelkezik egy kisebb sarokkal is.

A legtöbb nagyáruházban egyébként mindkét típusból bőven válogathatunk. Például a CCC áruháza hatalmas kínálatot tart fenn balerinákból is. Egész korrekt áron találhatunk náluk különféle darabokat ebből a fazonból, amiket akár a webáruházukból is megvásárolhatunk. Feltétlen megéri tehát vetni egy pillantást kínálatukra.

A megfelelő stílus megtalálása

Balerinából szinte mindenféle stílusban találhatunk különféle modelleket. Az ideális stílus megtalálásához szintén két dolgot érdemes figyelembe vennünk. A legfontosabb természetesen a saját ízlésünk ilyenkor.

Ezen felül viszont érdemes balerinacipőnket a ruházatunkhoz passzítani. Így tehát az elegáns és félelegáns szettek mellé jobb, ha azok közül a cipők közül választunk, amik leginkább az alkalmi női cipőkre hajaznak – egyszóval olyanok, mint az elegánsabb magassarkúk, csak kissé földszintesebbek.

Amennyiben viszont univerzálisabb darabot szeretnénk, jobban tesszük, ha sötét színű, mondjuk fekete, minta nélküli balerinát választunk. Egy ilyen cipő szinte bármihez passzolhat, a laza utcai ruházattól kezdve egészen a kosztümökig.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet