KezdőlapÉletmódEgészségLaktofermentált hagyma: az egyik legegészségesebb probiotikus élelmiszer!

Laktofermentált hagyma: az egyik legegészségesebb probiotikus élelmiszer!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A fermentált élelmiszerek nem csak könnyen emészthetőek, hanem számos pozitív egészségügyi hatással is rendelkeznek!

A laktofermentáció, vagy tejsavas erjesztés az egyik legősibb, és legegészségesebb tartósítási eljárás. A módszer nagyon egyszerű, hiszen semmilyen élesztőt, vagy baktériumkultúrát nem kell hozzá adni, a dolog lényege, hogy sózás után a levegőben, és a zöldségben levő baktériumok elkezdenek dolgozni.

A kovászos uborkát mindenki imádja, de ezenkívül szinte bármilyen zöldséget fermentálhatunk. Az alábbiakban a hagyma fermetálását mutatjuk be. Próbáljuk ki, hiszen nagyon egészséges.

Hozzávalók:

  • 1 kg hagyma,
  • 5 evőkanál (50 gramm) himalájai só,
  • 1 liter víz,
  • egy szélesebb szájú befőttesüveg.

Elkészítés: szeleteljük karikákra a hagymát, majd tegyük bele a befőttesüvegbe. A vízben oldjuk fel a sót, majd töltsük rá a hagymára. Hagyjuk egy kb. 5 cm-es szabad részt a víz és az üveg szája között. Fedjük le az üveget, majd tegyük meleg helyre. Az első két hétben naponta 1-2 alkalommal nyissuk ki az üveget, hogy elősegítsük az erjedést. Ezután tegyük a kamrába, és hagyjuk ott állni 1-2 hónapig.



Miért egészséges az erjesztett hagyma?

  • elősegíti a tápanyagok felszívódását
  • szabályozza az emésztést, és tisztítja a bélrendszert
  • méregteleníti a szervezetet és a vért
  • erősíti az immunrendszert
  • hatására sokkal energikusabbak leszünk
  • gyulladáscsökkentő
  • antioxidáns hatása van
  • lassítja az öregedés folyamatát
  • szabályozza az anyagcserét, segít a fogyásban
RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet