Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Számomra hihetetlennek tűnik, de vannak olyan nők, akik nincsenek megelégedve a göndör tincseikkel és sokkal inkább vágynak nyílegyenes hajtípusra. Ugyan így vannak, akik az egyenes helyett szeretnének göndört, és olyanok is, akik utálják, hogy a hajuk vékonyszálú és örökké lelapulva a fejükhöz tapad.

Alapjáratban egyikkel sincs baj, de hát a nők nők, és meg kell kapják a lehetőséget, hogy úgy alakítsák magukat, ahogy szeretnék. Manapság minden problémára létezik megoldás, és ez a cikk pont erről szól!

Zsíros haj ellen

Tudtad, hogy a hajvasalás, vagyis a hajszálak mesterséges egyenesítése rossz hatással van az amúgy könnyen zsírosodó hajra? Ez sajnos igaz. Így, ha tisztában vagy vele, hogy a hajad inkább zsíros típus, mint száraz, próbáld kerülni a hajvasalást. A frufruk, a menedékes (lépcsős) fazon egyaránt divatosan hordhatóak bármikor, és egészségesebb megoldásnak bizonyulnak.

További tanács, hogy lehetőleg kerüld a nagyszámú hajápoló szerek alkalmazását, és időnként használj száraz sampont is. Utóbbi köztudottan hatásos zsírosodó haj ellen, de ez is csak mértékkel!

Korpás haj

Nem! Nem azért korpás a hajad, mert száraz a fejbőröd és a felpattogzó bőrlemezek hullnak a hajadból. A korpa egy igen gyakori bőrbetegség, amely a szárazság elleni szerekkel a legkisebb mértékben sem kezelhető. Olyan termékeket vásároljunk, amelyek szalicilsavval távolítják el a fejbőrt. Ezt a készítményt alaposan kell a fejbőrbe masszírozni, mert nem a hajszálakba ivódva hat. Ha makacsabb korpád van, mint gondoltad, és tegyük fel több heti kezelés után sem tűnik el a korpa, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.

A göndör a legszebb – mégsem tetszik?

Minden korábbi szokásunkat figyelmen kívül hagyva érdemes lassan átszokni a krémes állagú samponokra. A túlzottan göndörkés haj arról árulkodik, hogy a hajszálak nagyon szárazak. Ezen kívül tilos napi rendszerességgel hajat mosni! A túl sok víz automatikusan szárítja mind a fejbőrt, mind a tincseket.

Ha nem szeretjük göndör tincseinket, szárítás közben ne túrjunk a hajunkba, ez ugyanis fokozza a hullámos ill. göndörkés haj kialakulását.

Lelapult?

Általában a kevésbé volumenes hajtípusok hajlamosak a lelapulásra. Amennyiben ilyennel rendelkezel, gondolkozz olyan frizurában, ahol a tincsek egyforma hosszúak, vagy közel egyforma hosszúak. Szárításnál figyeljünk oda, hogy viszonylag távolról és körkörös mozdulatokkal szárítsunk, így nyerve volumenesebb hajkoronát.

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!