KezdőlapÉletmódMi a betegség? 14 alapvető tanács az egészséges élethez!

Mi a betegség? 14 alapvető tanács az egészséges élethez!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

“Higgy sziklaszilárdan, és valaki odafentről, aki igazán szeret, segíteni fog abban, hogy önmagad által meggyógyulj.” – Petre Anca terapeuta, a rákbetegek segítője.

1. Minden a gondolkodásmódodtól függ: az, hogy hogyan viszonyulsz önmagadhoz, az ismerőseidhez, a rokonokhoz, a Teremtőhöz, a világhoz, ehhez a kaotikus és izgalmas világhoz.

2. Mindig megvan a lehetőséged arra, hogy kedves és barátságos, vidám és nyitott légy. Te választod meg, hogy hogyan viszonyulsz a környezetedhez, de tudd, hogy ugyanazt fogod visszakapni, amit magadból adsz.

3. Soha ne légy negatív! Hagyd, hogy a tudatalattid boldog, örömteli, optimista témákkal foglalkozzon. Felejtsd el az örök bizonytalanságot, a pánikot, a szorongást, ezek a rögeszmés gondolatok mély nyomot hagynak a tudatalattidban. Amilyen gondolatokat táplálsz, az fog gyümölcsöt hozni.

4. Légy saját személyiséged építésze. Hozz saját döntéseket, és ne engedd, hogy bárki beavatkozzon az életedbe. Az vagy, amit gondolsz!

5. Irányítsd a gondolataidat! Ne táplálj haragot, dühöt, félelmet, féltékenységet, aggodalmat. Légy vidám, optimista és lelkes, ápold azokat a gondolatokat, amelyek testi és lelki egészségedet szolgálják.

6. Nevess annyit, amennyit csak tudsz, mert a nevetés a legjobb gyógyszer. Hozzájárul a szív egészségéhez, támogatja az emésztést, gondoskodik az általános jó hangulatról.

7. A nevetés szabályozza az agyi keringést, ezáltal szabályozza az összes szerv működését, fokozza az életbe vetett hitet, gondoskodik a jó közérzetről, szeretet-érzettel tölt el.

8. A nehéz helyzetekben kérd a Teremtő vagy az Univerzum segítségét, kérd, hogy inspiráljon és irányítson, bízz benne. Így sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, türelmesebb és toleránsabb leszel. A boldogság nem az anyagi helyzetedtől függ, hanem a belső békéd által tudsz csak boldoggá válni. ne engedd, hogy a külső dolgok lerombolják a bent felépített stabil tartószerkezetet.

9. A test betegsége a lélek állapotának tükröződése.

10. Bármilyen gyógyszer hatással van a testre (sokszor negatív hatással is), de a lélek betegségeire nincs egyetlen hatékony gyógyszer sem.

11. Időnként be kell iktatnod az életedbe fizikai és lelki megtisztulási tevékenységeket is. Csak így tud regenerálódni a szervezeted, és így maradsz egészséges.

12. Próbálj mindig a lehető legnyugodtabb maradni, óvd magad a mentális kimerültségtől, a fáradtságtól.

13. Próbáld a legnagyobb mértékben kerülni azokat az embereket, akik negatív kommenttel illetnek, akik uralkodni akarnak rajtad és porba tiporják az önbecsülésed.

14. Keresd azok társaságát, akik értékelnek, becsülnek, támogatnak és szeretnek. Azokkal az emberekkel tölts a legtöbb időt, akik társaságában jól érzed magad, akik meghallgatnak és ösztönöznek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet