Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Azt gondolnánk, hogy a mákolaj csak napjaink úri hóbortja, de már a 19 században használták és ismerték egészségre gyakorolt hatását. Ezen kívül pedig a főzés egyik alapanyaga is volt, de készítettek belőle lakkot, szappant és lámpaolajat is.

makolaj

Lehetséges, hogy akkor valamivel olcsóbb volt, és többen előállították otthon is, ezért szélesebb körben elterjedt. Ismerjük meg mi is a mákolaj áldásos hatását, és használjuk hétköznapjainkban.

A mákszemből az olajat hidegen sajtolják ki, így teljesen mentes mindenféle vegyi folyamattól és tartósítószertől is. Az olaj teljes egészében megőrzi vitamin-és tápanyagtartalmát.

Sok E-vitamint, magnéziumot, vasat és kalciumot tartalmaz, ezért több betegségre jótékony hatással van. Rendszeres használata által megakadályozhatjuk a trombózis és embólia kialakulását, csökkenti a vérnyomást, idegerősítő, gyorsítja a sebgyógyulást és a csontritkulás kezelésére is igencsak ajánlott.

A mák rendszeres, nem túlzásba vitt fogyasztása ajánlott az egészséges immunrendszer megőrzése érdekében is. Hetente legalább háromszor-négyszer fogyasszunk mákot. Ha olaj formájában fogyasztjuk, naponta 1-2 alkalommal vegyünk be egy-egy kávéskanállal, akár mézzel is elkeverhetjük.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!