Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A gyereket már kicsi korától meg kell szoktatni arra, hogy léteznek az édességen kívül más finom dolgok is, melyek egészségesebbek a cukorkánál. Továbbá, a szülők számára is nélkülözhetetlenek az olyan élelmiszerek, melyek lebontják a szabad gyököket a szervezetből, és megelőzik a különböző betegségek kialakulását. Íme néhány olyan étel, mely nem szabad hiányozzon az asztalról otthon, a családod egészsége érdekében!

1. A beta-karotén, amely a rák ellen harcol

Lebontja a káros szabad gyököket, és felszámolja a szervezetbe beköltöző rákra hajlamos sejteket. Megelőzi a szívinfarktust azáltal, hogy a koleszterinszintet szabályozza, és meggátolja a zsírok hozzátapadását az érfalhoz. Öregtelenítő hatású, megvédi a bőrt a káros UV sugárzástól, és küzd a korral járó egészségi problémák ellen is.

Ebben találod meg: sárgarépa, édesburgonya, spenót, tök, barack, nektarin, mangó, papaya.

2. A C vitamin, amely annyi mindenre jó

Növeli a vérsejtek ellenállóképességét, közreműködik a belső szervek és a szövetek normális működésében, szabályozza a vércukorszintet és a koleszterinszintet, megöli a szervezetbe felgyülemlő toxinokat, természetes hashajtó és hozzásegít a vas felszívódásához a szervezetben.

Ebben találod meg: brokkoli, paprika, kiwi, erdei gyümölcsök, paradicsom és citrusfélék.

3. Az E vitamin, amely az agyműködést segíti

Vérserkentő és – tisztító, erősíti és védi a szívet, gátolja a koleszterin képződését, szabályozza a nemiszervek fejlődését a pubertáskorban, és ajánlott a növekedési rendellenességek orvoslására is.

Ebben találod meg: nyers magvak, ezekből készített olajok hidegen csapolva, búzacsíra, dió, paszuly és hal.

4. Alfa-liposav, amely a C és E vitaminok regenerálásáért felel

Amikor ezek a vitaminok elvégezték a dolgukat a szabad gyökökkel szemben, és „elfáradnak”, az alfa-liposav „támasztja fel” őket, és regenerálja újra a szervezetben. Ugyanakkor azért is felelős, hogy a glükóz energiává alakuljon, magas vércukorszint csökkentő, és megelőzi a cukorbetegség által keltett szövődményeket is.

Ebben találod meg: vörös húsok, sárgarépa, burgonya, cékla, spenót, sörélesztő és állati eredetű belső szervek.

5. Q10 koenzim, amely a szervezetünk valamennyi sejtjében benne van

Nélkülözhetetlen a szervezetünk folyamataiban, a biológiai és biokémiai reakciókban, ugyanis ő látja el a sejteket energiával.

Ebben találod meg: szardínia, makréla, állati belső szervek, tojás, szójaolaj, földi mogyoró, dió és magvak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!