A roppanós cseresznye, azon túl, hogy gyönyörű színe és nagyon finom íze van, számos egészségünkre jótékony tulajdonsággal rendelkezik. Tele van antioxidánssal és sok olyan enzimet is tartalmaz, melyek értékes tápanyagokkal látják el a szervezetünket, megakadályozzák a bőrünk öregedését.

A cseresznye az egyike azoknak a szezonális gyümölcseinknek, melyek nagyon sok fontos tápanyagot tartalmaznak. A piros gyümölcs számos vitamint rejt magában, többek közt megtalálható benne az A-C-, B1-, B2-, E-vitamin. Ásványi anyagok közül kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, foszfort és mangánt tartalmaz. A cseresznye kiváló immunerősítő és segít legyőzni sok betegséget. Kiválóan alkalmazható epeköves, vastagbélgyulladás, vastagbélrák és elhízás esetén.
Gyógyító tulajdonságát elsősorban erős méregtelenítő hatásának köszönheti. Megkönnyíti a méreganyagok távozását a szervezetből, és ezzel egyidőben az immunrendszert is erősíti, és segíti az emésztést. Hatékony lehet a vastagbélrák és a gyomorbélrák megelőzésére.
Mivel gazdag B-vitaminban, (leginkább B1 és B2-ben) ajánlott azoknak is rendszeresen fogyasztani, akik vérszegények vagy kóros fáradtsággal, levertséggel küzdenek.
A cseresznye az egyik leghatékonyabb gyümölcs a sejtek regenerálódása és az öregedés késleltetése ellen. Ez a természetes vitaminforrás, sok A- és C-vitamit és antioxidánst és flavonoidot tartalmaz. Nem csak belsőleg, hanem külsőleg is igen hatékony tud lenni a bőr frissességének, üdeségének megőrzése érdekében.
Készítsünk belőle regeneráló arcpakolást. Nyomkodjunk szét pár szem cseresznyét villával vagy turmixoljuk szét, és keverjük el egy kanál mézzel, majd kenjük fel az arcunkra, dekoltázsunkra. Hagyjuk állni rajta tíz percet, majd alaposan öblítsük le.
A cseresznye fogyasztása azoknak is ajánlott, akiknek szervezete visszatartja a vizet vagy májfunkciós problémákkal, vesebetegséggel küzdenek. A köszvényesek fogyasszanak naponta legalább két-három marékkal belőle.