Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A legtöbb nő egész életében fogyókúrázik és méregtelenít. Legalábbis, ha konkrétan nem is, de a nap nagy százaléka telik azzal, hogy egészséges életmóddal kapcsolatos írásokat olvasunk és tervezgetjük a tökéletesnek hitt tiszta és karcsú életet. A sokadik egészséges cikk elolvasása után egy nap úgy döntöttem, hogy ebből elég, ezt kipróbálom!

Fotó: Jessica Spengler
Fotó: Jessica Spengler

Melyik a számunkra megfelelő?

A mustármag kúra a világ legolcsóbb és legegyszerűbb tisztító kúrája. Nem csak olcsó, hanem felettébb egészséges is. Az eddigi tisztító- és fogyókúrák iránt (is) mindig nagy lelkesedést mutattam, mindaddig, míg ki nem derült, hogy komoly „ételmegvonással” járnak, vagyis az ember nagyjából csak vizet vehet magához, de az a legjobb, ha csak levegőt.

Amikor napokra lebontott diétával találkozom, hogy reggelire, ebédre és vacsorára miből hány milligrammot lehet elfogyasztani, hevesen tiltakozni kezdek mindenféle kúra és diéta iránt.

Nem hiszem, hogy az emberek nagyrészének lenne annyi ideje a napi 24 órából, hogy elektromos konyhamérlegen grammonként számolgassa, hogy mit fogyaszt, vagy nem fogyaszt el. Szóval türelmetlen lettem egy idő után a tisztító és fogyasztó kúrák iránt.

Mustármag kúra a lustábbaknak is

Nem kell mást tenni, mint bevásárolni egy-két adag fehér mustármagot, akár bioboltokban, és minden reggel, délben, és este étkezés előtt egy kisebb teáskanállal bevenni. Nem szétrágni, csak lazán, sok vízzel legörgetni az aprócska golyókat.

A picinyke magok egészségre gyakorolt áldásos hatását már a kolostori gyógyászatban is ismerték. Hatékonyan tisztítja a szervezetbe lerakódott méreganyagot, ezáltal széppé varázsolja a bőrt és a hajat is. Bár a kúra ideje alatt, amely hat hétig tart, nagyobb mennyiségben jelentkezhetnek pattanások, és a haj is zsírosabbá válhat, de utána az eredmény szemmel látható lesz.

Jótékony lehet aranyér, ekcéma, felfúvódás, gyomorégés, anyagcserezavarok esetén is. Mivel tisztít, esetleges enyhébb hasmenés léphet fel, ha valaki ilyet tapasztal, akkor csökkentheti a napi három adagot két kanálra. Nem csak hatékonyan tisztít, hanem energizál is: egy próbát mindenképp megér.

Ha már mustármag, próbáltátok a házi készítésű mustárunkat?Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!