Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Számtalan antibakteriális szappan, tusfürdő, dezodor, testápoló áll a rendelkezésünkre, mégis napjainkban a bőrbetegségek egyre inkább kezdenek elszaporodni. Világszerte emberek milliói szenvednek gyulladt pattanásoktól, aknéktól, ekcémától, és különböző bőrbetegségektől.

Szakemberek szerint a túlzott higiénia egyáltalán nem tesz jót a bőrünk egészségének, ugyanis vannak olyan hasznos baktériumok, melyekre szükségünk van. A bőr ökoszisztémájának fenntartása érdekében szükségesek a hasznos baktériumok, mert különben könnyen visszatérő bőrbetegségekkel találjuk szembe magunkat.

Az emberi szervezetben található baktériumok száma tízszer nagyobb, mint a sejtjeink száma. Ezek a baktériumok nem csak belül a szervezetünkben, de a testünk külső részén, a bőrünkön is megtalálhatóak.

A szappan és a különböző antibakteriális szerek használata által ezek, az egyensúly fenntartásáért felelős baktériumok is eltűnnek a testünkről.

Hogyan lehet visszaállítani a baktériumok egyensúlyát?

  • a legjobb megoldás az lehet, ha a vegyi anyagokkal teli, drasztikus baktériumölő tisztítószerek helyett inkább természetes összetevőket részesítjük előnyben. Ezek nem irtják ki az összes élő mikroorganizmust, és semmilyen káros mellékhatással nem rendelkeznek.

Milyen előnyökkel rendelkeznek a természetes tisztító- és szépítőszerek?

  • megtisztítják a bőrt a pattanásoktól, és fertőzéseket okozó baktériumoktól
  • javítják a bőr szerkezetét
  • szabályozzák a bőr pH-értékét

Próbáljuk meg a szépségápolási cikkeinket is lecserélni a lehető legtermészetesebb fajtára. Léteznek már bio dezodorok, alapozók, púderek, szemceruzák, válasszuk inkább ezeket.

Vannak az úgynevezett aerob baktériumok, melyek az emberi verejtékkel táplálkoznak. Olyan személyek, akik természetes alapanyagú dezodorokat használtak, vagyis a vegyszerek által nem ölték ki az aerob baktériumokat, egy igen érdekes tényről számoltak be.

A baktériumok egy idő után “felfalták” az izzadtságot, és többé már nem kellett izzadásgátlót használniuk.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!