KezdőlapÉletmódEgészségNem egészséges a 100 %-os narancslé

Nem egészséges a 100 %-os narancslé

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Vajon mitől lehet egészséges, friss és százszázalékosan natúr, sőt még bio is az a narancslé, ami hetek vagy hónapok óta ott állt az üzletben?

narancsle

Egy történelmi és egészségességet visszatekintést elemző cikk szerint a polcokon megtalálható narancslevek manapság már sok jót nem tartalmaznak, azzal ellentétben, mint, ahogy azt a doboz feliratában említik. A narancsot olyan mértékben feldolgozzák, mielőtt dobozos lé születne belőle, hogy az szinte ihatatlan lenne a hozzáadott cukor és ízfokozók nélkül. Ami a frissességét illeti pedig, az igazság az, hogy sokszor egy évig is a gyártó tárolójában pihen a nedű, mielőtt létrehoznák belőle az „igazi” narancslevet.

A szakértők szerint körülbelül ugyanannyira mű a százszázalékos narancslé, mint a többi esetleg lenézett üdítő, amit azért mellőzünk, mert szénsavas, vagy túl nagy a kalóriaértéke.

Hogy melyik egészségesebb a boltban kapható kínálatból, azt semmiképpen nem tudjuk eldönteni. A legbiztosabb az, ha otthon készítünk friss zöldség és gyümölcsleveket, így legalább biztos, hogy szorul bele némi vitamin, és legalább nem lesz tele plusz cukorral és ízfokozókkal.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet