KezdőlapÉletmódDivatNem kell többé a trendiség és a funkcionalitás között választani

Nem kell többé a trendiség és a funkcionalitás között választani

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sokan a mai napig azt gondolják, hogy az esztétikus megjelenés és a praktikus használat két különálló tényező, amiket lehetetlen közös nevezőre hozni. Kompromisszumokkal persze bele lehet futni egy-egy egészen jó vásárba, de amúgy az képtelenség, hogy minden jellemvonás stimmeljen.

Pedig a sikeres beszerzés titka a kompromisszummentesség! És hogy ez miként valósulhat meg? Úgy, hogy a szépség és a hasznosság nem ellentétpárjai, hanem kiegészítői egymásnak!

Elő az egyéni igényekkel!

A női kabátok vásárlása alapesetben nem bonyolult feladat. A választék hatalmas. A márkák sorban állnak a figyelemért. A modellek pedig hordásra méltóak. Igen ám, de alapvetően nem az a kérdés, hogy hányféle jónak tűnő variáció létezik, hanem az, hogy mi az az egy döntés, ami tényleg telitalálatos? Ez kizárólag egyénileg határozható meg úgy, ha a célok, az elvárások a napnál is világosabbak.

Például a műbőr, bőr típusok a mai napig hihetetlenül népszerűek, viszont nem kifejezetten téli darabok. Vagyis ha a cél egy ellenállhatatlan őszi viselet beszerzése, akkor helyben is vagyunk. Ellenben, ha a téli hónapokra való felkészülés a lényeg, akkor érdemes azokat a variációkat előnyben részesíteni, amik kellő melegséget biztosítanak még a legzordabb körülmények között is.

Aztán, visszatérve az őszi periódusra, nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy manapság ez az az évszak, ami rengeteg csapadékot hoz magával. Ilyenkor jönnek jól azok az alternatívák, amik nem csupán a szél ellen nyújtanak védelmet, hanem a vízcseppeket is eredményesen lepergetik. A fenti példák rávilágítanak arra, hogy mennyire lényeges letisztázni azokat a kritériumokat, amik egyénileg mérvadóak, hiszen a vásárlás sikere kizárólag így garantálható.

Mit diktál a színdivat?

A 2022-es év a sokszínűségről szól, szólt, és nagyon úgy néz ki, hogy ez a tendencia 2023-ban is folytatódik. Úgyhogy a tél zordságát kompenzálandó a palettában akadnak kifejezetten vidám, élénk árnyalatok. Rózsaszín, piros, neon, hogy csak párat említsünk közülük.

De természetesen mindazok, akik a tradicionálisabb színek elhivatott rajongói, könnyedén ráakadhatnak a személyes kedvenceikre. A fekete, a szürke, a kék, illetve a drapp és a bézs árnyalatok még mindig ellenállhatatlanok, ahogy ez a keresettségükből is látszik.

Hosszú vagy rövid fazon?

Ez egy alapvetően kényes kérdés, lévén általános érvényű válasz nem létezik rá. A kabát szabása, fazonja pont ugyanannyira lényeges, mint a testalkat milyensége. A hosszú modellek határozottan slankító hatásúak. A legtöbbször hordott pulóverek, blúzok, felsők hosszát is érdemes alapul venni, mert az nem igazán mutat jól, amikor a pulcsi kikandikál a kabát alól.

A csuklyák számát is jó ötlet mérsékelni, tehát például egy kapucnis modell alá kifizetődő taktika csuklya nélküli pulóvert felvenni, így elkerülhető a nem túl esztétikus, egyúttal kifejezetten kényelmetlen felhalmozódó kapucni jelenség. Végül, de nem utolsó sorban, ha szereted a sálakat, szívesen hordasz nemcsak praktikus, hanem divatos célból, akkor jó, ha a kabát fazonja enged annyit, hogy akár alá is berakhasd a kiegészítődet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet